Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Cu siguranță nu e cea mai arătoasă poză care va circulă zilele acestea în social media. Dar asta e ceea ce văd (în balconul altui vecin) de pe geam. Mesajul imaginii e cel ce sper să rezoneze cu voi. Pentru că mie mi-a dat speranță.

Porumbeii au devenit prietenii mei din afară. Și îi urmăresc de câteva săptămâni. fiind singurul contact cu exteriorul.

Ce vedeți voi în poza de mai jos e viața care merge înainte.



Mai întâi a fost un ou, apoi porumbița extrem de grijulie. Și de o zi, pare să fie un puiuț de porumbel, ce sper că își va lua zborul cu succes, în curând. între timp a nins de vreo două ori, în zile de primăvară. Pare atât de banal. Dar e însăși viața care merge înainte.

Gândurile mele sunt zilele acestea alături de cei din linia întâi. Dar și de mame, în special de mamele în devenire. A deveni mamă e în sine un lucru atât de complex, însoțit de temeri, de griji. Să mai și naști în vremea COVID-ului… Îmi pot doar imagina ce este în sufletul acestor mame.

Mă gândesc la mine înainte de a naște. Ambele nașteri însoțite de neliniște amestecată cu bucurie, de așteptare plină de nerăbdare. Operațiile, necunoscutul, faptul că mi s-a spus la un moment dat că T. va fi bolnav, problemele mele de sănătate…Dar îmi aduc aminte mai ales de bucuria nemărginită când mi-am văzut copiii. De liniștea deplină pe care am simțit-o când le-am auzit plânsul. De profesionalismul medicilor și al tuturor celor care m-au îngrijit pe parcursul spitalizării. Temerile mele cele mai mari au dispărut după ce mi-am văzut, chiar și preț de o secundă bebelușii. Și tot ce a rămas în urma experiențelor avute e numai bucurie.

Să nu știi unde naști, dacă e în orașul tău sau la zeci de kilometri distanță. Să nu știi cum vor fi medicii. Oare îi afectează faptul că e pandemie? Oare se vor comporta la fel? Sunt întrebări firești, dar din experiența mea de mamă vă asigur de un lucru: cine își pune propria viață în slujba vieții altora, nu poate face decât lucruri bune.

Cadrele medicale cu care veți interacționa zilele acestea sunt aceleași de dinainte de pandemie. Poate că au alte măști de protecție sau viziere, dar în spatele lor sunt aceiași oameni.
Viața merge înainte! Chiar și în cele mai vitrege condiții. E un dat al firii. Iar voi sunteți pe mâini bune!


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”