Ma bucur sa te cunosc !
Sunt psiholog clinician și consultant în alăptare certificat internațional IBCLC, din 2015. Sunt mamă a doi copii, care au inspirat dorința mea de a ajuta părinți și profesioniști.
Am fost acolo, în povestea mamei la început de drum. M-am lovit de dificultăți majore în alăptare, de lipsa sprijinului adecvat, de burnout parental și de multă singurătate. Am dat un sens experienței mele punând bazele „În brațe la mami”. Un spațiu virtual în care părinții și viitorii părinți să se poată simți înțeleși, să își poată confrunta temerile și să își descopere resursele personale.
Am însoțit mii de diade mamă-bebe de-a lungul activității mele profesionale. Le sunt alături prin evaluare și soluții, în provocări perinatale complexe: de hrănire a bebelușului, somn, înțărcare, dezvoltare psihologică.
Una din activitățile mele continue e crearea de programe de învățare pentru personal medical, viitori consultanți în lactație și specialiști care lucrează cu gravide, mame, copii și adolescenți. Îmi place să traduc informațiile științifice în resurse practice, pe înțelesul tuturor. În soluții care ne pot schimba viața în bine.
Din această postură colaborez cu organizații naționale și internaționale, în calitate de trainer și speaker. Sunt cadru didactic universitar asociat la catedra de Psihologie a Universității Transilvania.
- Psiholog clinician, avizat de Colegiul Psihologilor din România, cod 17077
- Asistent universitar colaborator – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea „Transilvania”, Brașov
- Trainer pentru personal medical
- Consultant IBCLC
Blândețe, empatie, echilibru
Experiența trăită ca părinte este una din cele mai puternice, haotice, vulnerabile, transformatoare și în aceleași timp împlinitoare experiențe din viața unei persoane. Onorez această etapă, oferind blândețe și empatie.
Mama în centru
Dacă mama este bine și bebelușul are toate șansele să fie extraordinar de bine! În consilierea în alăptare, înțărcare, somn, dezvoltare psihologică pornesc de la obiectivele, nevoile și resursele diadei mamă – copil. Cu acceptare și recunoștință pentru faptul că suntem diferiți și nicio poveste nu e identică cu alta.
Dovezi științifice
Pun mare preț contribuția științei integrând și promovând conceptul de practică clinică bazată pe dovezi. Sunt o „science geek” ce încearcă să traducă pe înțelesul oricui informațiile actualizate din literatura de specialitate. Astfel încât părinții să ia decizii în baza unui consimțământ informat și împărtășit. Iar personalul medical să ofere sprijinul adecvat, în baza celor mai înalte niveluri de dovadă științifică existente.
Sunt pasionată de informația evidence based și promovez managementul clinic al alăptării bazat pe dovezile științifice disponibile la ora actuală.
Scopul meu e să ajut cât mai mulți părinți să ia decizii informate în atingerea obiectivelor în alăptare și parenting.
Sunt o promotoare a principiilor de parenting empatic și pozitiv.
Militez ca părinții să aibă acces la informații corecte despre alăptare, la sprijin profesionist și acreditat în alăptare, la medii în care să se respecte drepturile fundamentale ale diadei mamă – copil.
De-a lungul activității profesionale am ajutat sute de familii în aspecte legate de alăptare, înțărcare și somnul bebelușilor.
În ultimii cinci ani am fost implicată activ în formarea și pregătirea oficială a viitorilor consultanți în alăptare IBCLC, în cadrul Cursului de 90 de ore de specializare în lactație, organizat de Asociația Consultanților în Lactație din România.
Am avut șansa să particip ca speaker la diverse evenimente dedicate părinților. Dar și să organizez activități de voluntariat în comunitate. Am fost voluntar în maternitate, ajutând mamele din medii defavorizate cu informații despre alăptare și creșterea bebelușilor. Ș+i am organizat cu bucurie primul grup de sprijin (cu participare gratuită) facilitat de un IBCLC, pentru părinții și viitorii părinți din comunitatea brașoveană.
Susțin activ informarea corectă și accesibilă a părinților și viitorilor părinți, prin articole documentate pe blog sau în comunitatea online de sprijin aferentă.
Prin toate acestea, am avut ocazia să contribui la schimbări de mentalitate în felul în care e abordată alăptarea în România (în special în privința felului în care abordăm suptul disfuncțional al copilului alăptat , a felului n care ne raportăm la aspectele etice ale profesiei de Consultant în alăptare și a modului în care ne raportăm la somnul copilului alăptat).
Poți citi mai jos despre serviciile pe care le ofer, despre pregătirea mea, dar și despre proiectele pe care le-am organizat de-a lungul timpului, pentru comunitate.
Părinții apelează la mine pentru:
- Creșterea producției de lapte matern;
- Evaluarea restricțiilor orale (ex. fren lingual restrictiv) la sugari și copii mici;
- Exerciții de reabilitare orală la sugari și copii mici cu probleme de hrănire;
- Alăptare fără durere;
- Relactare și lactație indusă;
- Readucere la sân;
- Alăptarea în condiții de flux mare de lapte și hiperlactație;
- Bebeluși agitați în timpul hrănirii, colici și gaze;
- Pomparea exclusivă a laptelui matern;
- Soluții blânde pentru somnul copiilor;
- Înțărcare blândă și înțărcare în situații de urgență medicală.