Bun găsit! Bine ai venit în „casa” mea virtuală!

Sunt Andreea Ola, mamă de doi băieți, consultant în alăptare IBCLC și psiholog.


Am devenit consultant în alăptare certificat internațional IBCLC în 2015 și m-am recertificat ca IBCLC în 2020.

Despre Andreea Ola, consultant în alăptare IBCLC

    • Consultant în alăptare IBCLC din 2015
    • Cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie
    • Certificare în reabilitarea orală a sugarilor
    • Psiholog clinician cu drept de liberă practică în supervizare
    • Specializări internaționale
POVESTEA MEA

Povestea mea de mămicie e similară cu cea a multora dintre mame. Atunci când am adus pe lume primul copil, nu s-a născut doar un prunc, ci m-am născut și eu ca mamă. Cu grijile, temerile, provocările și bucuriile specifice.

Propria mea experiență ca mamă, m-a făcut să conștientizez că atunci când devenim părinți avem nevoie de sprijin profesionist și empatic.

Am trecut prin experiența relactării, apoi a alăptării exclusive a unui copil cu fren lingual restrictiv, a pompării laptelui matern, a alăptării pe timp de sarcină și în tandem. Toate acestea m-au determinat să vreau să ajut părinții să ofere un start armonios în viață pentru copiii lor.

MISIUNEA MEA
Despre Andreea Ola, consultant în alăptare IBCLC

Sunt pasionată de informația evidence based și promovez managementul clinic al alăptării bazat pe dovezile științifice disponibile la ora actuală.

Scopul meu e să ajut cât mai mulți părinți să ia decizii informate în atingerea obiectivelor în alăptare și parenting.

Sunt o promotoare a principiilor de parenting empatic și pozitiv.

Militez ca părinții să aibă acces la informații corecte despre alăptare, la sprijin profesionist și acreditat în alăptare, la medii în care să se respecte drepturile fundamentale ale diadei mamă – copil.

De-a lungul activității profesionale am ajutat sute de familii în aspecte legate de alăptare, înțărcare și somnul bebelușilor.

În ultimii cinci ani am fost implicată activ în formarea și pregătirea oficială a viitorilor consultanți în alăptare IBCLC, în cadrul Cursului de 90 de ore de specializare în lactație, organizat de Asociația Consultanților în Lactație din România.

Am avut șansa să particip ca speaker la diverse evenimente dedicate părinților. Dar și să organizez activități de voluntariat în comunitate. Am fost voluntar în maternitate, ajutând mamele din medii defavorizate cu informații despre alăptare și creșterea bebelușilor. Ș+i am organizat cu bucurie primul grup de sprijin (cu participare gratuită) facilitat de un IBCLC, pentru părinții și viitorii părinți din comunitatea brașoveană.

Susțin activ informarea corectă și accesibilă a părinților și viitorilor părinți, prin articole documentate pe blog sau în comunitatea online de sprijin aferentă.

Prin toate acestea, am avut ocazia să contribui la schimbări de mentalitate în felul în care e abordată alăptarea în România (în special în privința felului în care abordăm suptul disfuncțional al copilului alăptat , a felului n care ne raportăm la aspectele etice ale profesiei de Consultant în alăptare și a modului în care ne raportăm la somnul copilului alăptat).

Poți citi mai jos despre serviciile pe care le ofer, despre pregătirea mea, dar și despre proiectele pe care le-am organizat de-a lungul timpului, pentru comunitate.

CU CE TE POT AJUTA?

Părinții apelează la mine pentru:

  • Creșterea producției de lapte matern;
  • Evaluarea restricțiilor orale (ex. fren lingual restrictiv) la sugari și copii mici;
  • Exerciții de reabilitare orală la sugari și copii mici cu probleme de hrănire;
  • Alăptare fără durere;
  • Relactare și lactație indusă;
  • Readucere la sân;
  • Alăptarea în condiții de flux mare de lapte și hiperlactație;
  • Bebeluși agitați în timpul hrănirii, colici și gaze;
  • Pomparea exclusivă a laptelui matern;
  • Soluții blânde pentru somnul copiilor;
  • Înțărcare blândă și înțărcare în situații de urgență medicală.
CERTIFICĂRI PROFESIONALE

Am obținut certificarea de consultant în alăptare IBCLC în 2015, în urma susținerii și promovării examenului internațional organizat de International Board of Lactation Consultant Examiners (IBLCE).

Am obținut recertificarea ca și consultant în alăptare IBCLC în anul 2020.

EDUCAȚIE
  • 2014-2015 Curs de 90 de ore de specializare în lactație, Asociația Consultanților în Lactație din România
  • 2008-2010 Master în Gestiunea și Dezvoltarea Resursei Umane, Universitatea „Transilvania” Brașov
  • 2003-2007 Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea „Transilvania” Brașov
FORMARE CONTINUĂ

Mai jos, o parte din conferințele și sesiunile de formare continuă la care am participat de-a lungul timpului”

[/col]

[/col]

PROIECTE DE VOLUNTARIAT PENTRU COMUNITATE

GRUPUL DE SPRIJIN ÎN ALĂPTARE

Grupul de sprijin în alăptare și mămicie, pentru părinții și viitorii părinți din Brașov a fost primul de acest gen din țară, organizat și facilitat de un consultant în alăptare IBCLC.

Ideea organizării unui astfel de grup de sprijin și-a tras inspirația din întâlnirile peer to peer organizate de La Leche League. Însă motivația cea mai mare a venit din nevoia mea de a crea o comunitate de mame și viitoare mame, un „trib” în care să se simtă înțelese și sprijinite.

Proiectul este unul voluntar, cu participare gratuită și a fost o adevărată provocare susținerea lui, în condițiile în care am evitat interferențele publicitare sau sponsorizările, dorindu-ne să fie un spațiu obiectiv și unbiased de întâlnire.

Întâlnirile grupului includ atât discuții libere, cât și prezentări gratuite pe diverse teme de interes pentru părințiI și viitoriI părinți din Brașov.

Este o reală bucurie că  acest grup de sprijin a fost o sursă de inspirație și pentru alți colegi sau pentru alte organizații, care au preluat modelul la nivel local.

În 2017, prin participarea la Brașov Heroes am obținut fonduri pentru dotarea grupului de sprijin cu cărți (organizând astfel o bibliotecă pentru părinți), materiale informative și educaționale.

Pe perioada pandemiei întâlnirile grupului sunt suspendate, dar activitatea continuă online.


SĂPTĂMÂNA ALĂPTĂRII

An de an, mi-am dorit să înscriem Brașovul pe harta internațională a evenimentelor dedicate alăptării. Am marcat de fiecare dată Săptămâna Internațională a Alăptării, prin evenimente de grup, în locații cheie din Brașov. Dar și prin evenimente online pe pagina În brațe la mami și pe grupul aferent. 2020 a fost singurul an în care nu ne-am întâlnit oflline pentru a celebra alăptarea, dar am marcat evenimentul online.

 

COMUNITATEA ONLINE „ÎN BRAȚE LA MAMI”

Pagina de Facebook În brațe la mami are peste 66000 de urmăritori, iar grupul aferent, În brațe la mami – sprijin în alăptare și parenting pozitiv, peste 15.000 de membri.

Pe blog-ul inbratelamami.ro am publicat până în prezent peste 400 de articole despre alăptare, diversificare, somnul copiilor și viața de mamă. Aceste articole au fost citite de peste 4 milioane de ori.

 

Programeaza o consiliere