Cui se adresează?
Persoanelor care se confruntă cu provocări în alăptare. Acoperim toată gama de provocări întâlnite de părinți în alăptare, la toate stadiile de vârstă / dezvoltare a copilului sau copiilor alăptați. Consilierea online este destinată în principal:

 • Părinților care nu găsesc ajutor față în față în zona de domiciliu
 • Părinților care nu doresc (nu pot) să interacționeze față în față cu altcineva (ex sunt în izolare la domiciliu ca urmare a unei boli infecto-contagioase, etc)
 • Părinților care doresc o a doua opinie
 • Părinților care au întrebări / neclarități din sfera alăptării, ce nu necesită în mod deosebit antrenarea unor abilități practice.
În ce constă?

O sesiune de consiliere în alăptare online va cuprinde următoarele aspecte:

 • Anamneză riguroasă privind: istoricul medical (ex: probleme de sănătate ale tale și ale bebelușului, probleme de fertilitate, etc), modalitatea nasterii, felul în care a decurs alăptarea în maternitate, felul în care decurge alăptarea în prezent, etc.
 • O discuție pe marginea obiectivelor tale în alăptare
 • Evaluarea atașării și a poziționării la sân se va face în urma videourilor trimise de tine și / sau (în funcție de posibilitățile tale tehnice) în cadrul sesiunii live
 • Evaluarea câștigului ponderal al bebelușului pe curbele de creștere ale OMS
 • Evaluarea transferului de lapte (prin analiză video)
 • Screening-ul semnelor vizuale de restricție orală
 • Oferirea de soluții practice
 • Oferirea unui plan scris cu resurse ce îți sunt de folos
Cum ne vedem (cum se derulează consilierea propriu-zisă)?

Pentru consilierile online folosesc platforma Zoom (serviciu plătit de mine, gratuit pentru clienți).

După efectuarea programării, părintele va primi un link de acces către sesiunea Zoom. Dacă nu are aplicația Zoom instalată , aceasta se va instala automat.

Consilierea live va putea fi accesată în baza linkului (la data și ora stabilite) de pe mobil, desktop PC, tabletă.

Este necesară o conexiune bună la Internet.

Sunt datele mele confidențiale protejate?

Țin foarte mult la protejarea confidențialității, ca bază esențială pentru o relație construită pe încredere.

În acest sens:

 • Sesiunile de consiliere sunt private
 • Sesiunile nu sunt înregistrate
 • Platforma Zoom este compliantă HIPAA și GDPR, securizată (doar noi avem acces la ea), datele nu sunt treimise către terți
 • Informațiile furnizate de părinte în cadrul consilierii sunt ânregistrate într-o fișă electronică și/ sau fizică, la care are acces doar consultantul în alăptare
 • Nimic din ceea ce discutăm nu va ajunge mai departe, cu excepția situațiilor în care e necesar / îmi soliciți să transmit aceste informații către medicul tău. Pentru asta oferi în prealabil consimțământul (în formularul de consimțământ)
Voi primi soluții pentru problema mea?

În urma consilierii în alăptare vei primi explicații pentru problema (ele)  cu care te confrunții și ți se vor prezenta posibilele soluții de rezolvare.

Abordarea este una empatică, în care ți se prezintă nepărtinitor și realist soluțiile la îndemână, astfel încât să iei decizia potrivită pentru voi, în acord cu resursele, dorințele și obiectivele voastre de hrănire.

Dacă este cazul, sesiunile de consiliere vor cuprinde: videouri demonstrative (atașare, poziționare, suplimentare la sân, tehnica paced bottle feeding, tehnici corecte de pompare, tehnici de stimulare a lactației, etc) pe care ți le voi pune gratuit la dispoziție.

Voi primi un diagnostic / tratament pentru problemele cu care mă confrunt?

Consultantul în alăptare IBCLC nu este autorizat, prin natura profesiei sale să pună diagnostice medicale sau să ofere prescripții de tratament (ex tratament medicamentos pentru mastită).

Consultantul în alăptare IBCLC este în schimb calificat să identifice situațiile din sfera alăptării ce necesită diagnostic și tratament și să ghideze părintele către medic sau alt furnizor de servicii atunci când este cazul (ex: kinetoterapeut).

Poate fi identificat un fren restrictiv în urma unei consilieri online?

Ca și consultant în alăptare IBCLC sunt specializată suplimentar în problematica frenurilor restrictive și a altor cauze de supt disfuncțional și susțin cursurile de formare ale viitorilor consultanți IBCLC, pe acest subiect.

Diagnosticul de fren lingual restrictiv este unul funcțional. Pe lângă aspectul limbii, la fel de important este și cum funcționează (cum se mișcă limba).

Felul în care se mișcă limba poate fi evaluat doar față în față.

Pe de altă parte, un specialist antrenat poate să identifice markerii vizuali ce arată mișcări anormale ale limbii, de cele mai multe ori asociate frenului lingual restrictiv.

Cu alte cuvinte, am identificat în cadrul consilierilor online frenuri linguale restrictive ce au fost confirmate și în practică de către medici specializați. Acest lucru nu este însă garantat întotdeauna, o evaluare completă incluzând și verificarea mișcărilor limbii cu ajutorul scalelor specializate.

E posibil ca problema mea să nu se rezolve?

Rolul consultantului IBCLC este acela de a consilia, oferind explicații și soluții posibile.

Relația de alăptare este una complexă, ca atare consilierea în alăptare nu poate garanta rezolvarea imediată a provocărilor cu care se confruntă părinții.

Timpul necesar rezolvării unei probleme în alăptare depinde de natura problemei, dar și de prticularitățile individuale ale fiecărei diadă mamă-bebe.

Mă bucur să fi avut parte de experiențe pozitive alături de clienții mei, pe care am reușit să îi ghidez , în majoritatea situațiilor, spre rezolvarea provocărilor cu care se confruntau, în acord cu obiectivele lor.

Câteva exemple:

În cazul relactării (repornirii producției de lapte) poate trece mai mult timp până la obținerea unei producții exclusive de lapte, comparativ cu situația în care mama oferă doar o masă de completare și restul la sân.

Pentru unele mame consilierea în alăptare online nu este la fel de potrivită ca cea față în față. În ciuda avantajelor oferite de tehnologie, pentru unii părinți distanța poate fi o barieră.

În anumite cazuri rare, mama nu poate genera o producție exclusivă de lapte, în ciuda sfaturilor bune primite. Aceste situații sunt rare, se datorează unor cauze medicale, iar mama va avea toată susținerea de a alăpta și de a se bucura de această experiență!

Uneori poate fi necesară suplimentarea bebelușului, chiar dacă mama șîi dorește să alăpteze exclusiv. Atunci când se impune din punct de vedere medical, consultantul în alăptare va face această recomandare, având în prim plan sănătatea bebelușului, dar și menținerea (creșterea) lactației mamei astfel încât această să își poată atinge în cele din urmă, obiectivele în alăptare.

Ofer și lapte praf? Voi fi judecată pentru asta?

Consilierea în alăptare presupune crearea unei relații de încredere între persoana ce alăptează și mine ca și consultant în alăptare. Îmi doresc să colaborăm într-un cadru empatic, nepărtinitor care să țină cont de obiectivele, resursele și dorințele persoanei ce alăptează.

Mă voi strădui să te ajut să iei decizii informate și să nu te simți judecat(ă) pentru opțiunile tale.

Folosesc biberonul și / sau suzeta? Voi fi judecată pentru asta?

Consilierea în alăptare presupune crearea unei relații de încredere între persoana ce alăptează și mine ca și consultant în alăptare.

Îmi doresc să colaborăm într-un cadru empatic, nepărtinitor care să țină cont de obiectivele, resursele și dorințele persoanei ce alăptează.

Mă voi strădui să te ajut să iei decizii informate și să nu te simți judecat(ă) pentru opțiunile tale.

Nu sunt sigură că vreau să alăptez exclusiv? Voi fi presată să fac asta?

Consilierea în alăptare presupune crearea unei relații de încredere între persoana ce alăptează și mine ca și consultant în alăptare. Îmi doresc să colaborăm într-un cadru empatic, nepărtinitor care să țină cont de obiectivele, resursele și dorințele persoanei ce alăptează.

Mă voi strădui să te ajut să iei decizii informate și să nu te simți judecat(ă) pentru opțiunile tale sau presată să iei o anumită decizie.

Cum se efectuează plata?

Plata se efectuează online, după efectuarea primei ședințe de consiliere.

Îți va fi emisă o factură (în baza datelor înregistrate la efectuarea programării) și ți se va comunica contul bancar în care te rugăm să faci viramentul.

Dacă dorești facturare pe persoană juridică (firmă), te rog să îmi comunici explicit acest lucru la finalul consilierii și să îmi pui la dispoziție datele de facturare.

Ne mândrim cu faptul că activitatea noastră este integral fiscalizată, susținând astfel serviciile sociale de care beneficiem cu toții: alocații, indemnizații pentru mame, asistență medicală de urgență gratuită.

Pot primi banii înapoi după efectuarea consilierii?

În cei peste 5 ani de activitate nu am primit nicio solicitare de returnare a banilor ca urmare a serviciilor prestate.

În situația ipotetică în care ai dori acest lucru, politica firmei nu susține returnarea banilor în urma unei consilieri efectuate.

Ce presupune?
Consiliere individualizată, online pentru părinții ce se pregătesc să facă primii pași în diversificarea alimentației sugarului alăptat.Ce vei afla?

 • Când e momentul potrivit pentru a începe diversificarea?
 • Care sunt semnele că bebelușul e pregătit pentru diversificare?
 • De ce „reguli” ar trebui să ținem cont atunci când diversificăm?
 • Cu ce alimente începem? E nevoie de o ordine anume, de liste de alimente pe vârste?
 • Ce nu ar trebui să lipsească din alimentația copilului diversificat?
 • Ce alimente nu ar trebui să oferim la diversificare?
 • Când introducem alergenii și cum îi introducem?
 • Autodiversificare (BLW) sau diversificare clasică?
 • În ce gătim, în ce oferim mâncarea, cum hrănim?
 • Cât și cum mai alăptez odată cu diversificarea?
 • Cum prevenim înecul?
 • Orice alte întrebări ai pe subiect

În urma sesiunii de consiliere vei primi și materiale care să te însoțească pe drumul diversificării.

Când e recomandat să stabilești o consiliere în diversificare?

Îți recomand să stabilești o sesiune ce consiliere atunci când bebelușul ajunge la vârsta de 5 luni

Cum ne vedem (cum se derulează consilierea propriu-zisă)?

Pentru consilierile online folosesc platforma Zoom (serviciu plătit de mine, gratuit pentru clienți).

După efectuarea programării, părintele va primi un link de acces către sesiunea Zoom. Dacă nu are aplicația Zoom instalată , aceasta se va instala automat.

Consilierea live va putea fi accesată în baza linkului (la data și ora stabilite) de pe mobil, desktop PC, tabletă.

Este necesară o conexiune bună la Internet.

Cum se efectuează plata?

Plata se efectuează online, după efectuarea primei ședințe de consiliere.

Îți va fi emisă o factură (în baza datelor înregistrate la efectuarea programării) și ți se va comunica contul bancar în care te rugăm să faci viramentul.

Dacă dorești facturare pe persoană juridică (firmă), te rog să îmi comunici explicit acest lucru la finalul consilierii și să îmi pui la dispoziție datele de facturare.

Ne mândrim cu faptul că activitatea noastră este integral fiscalizată, susținând astfel serviciile sociale de care beneficiem cu toții: alocații, indemnizații pentru mame, asistență medicală de urgență gratuită.

Pot primi banii înapoi după efectuarea consilierii?

În cei peste 5 ani de activitate nu am primit nicio solicitare de returnare a banilor ca urmare a serviciilor prestate.

În situația ipotetică în care ai dori acest lucru, politica firmei nu susține returnarea banilor în urma unei consilieri efectuate.

Programează

1 ședință de consiliere 150 de lei

De pregatit !

Cui se adresează?
Părinților care se pregătesc de încheierea alăptării și vor să o facă într-un mod blând și cu respect pentru copil.
Cum te poate ajuta consilierea în înțărcare?

Consilierea în înțărcare te poate ajuta să:

 • Înțelegi dinamica relației de alăptare
 • Înțelegi tiparul de atașament dintre tine și copilul / copiii tăi
 • Iei o decizie privind momentul potrivit pentru înțărcare, dar și modalitatea de înțărcare potrivită pentru voi
 • Îți explorezi propriul univers emoțional legat de înțărcare
 • Te conectezi emoțional cu copilul și altfel decât prin alăptare
 • Ai informațiile necesare despre aspectele pe care le presupune oprirea alăptării (ex: îngrijirea sânilor, etc)
 • Primești soluții concrete de înțărcare
 • Afli răspuns la întrebările tale ce au legătură cu perioada opririi alăptării. Mă poți întreba orice (de la aspecte legate de sănătatea sânilor, revenirea fertilității, intimitate, parenting). Eu îți voi răspunde în limita competențelor mele și te voi direcționa către ajutor de specialitate atunci când este cazul.
 • Ai parte de sprijin pentru alăptare / înțărcare în situații speciale (ex: „trebuie să iau un tratament medicamentos ce nu e compatibil cu alăptarea și doreAi informațiile sc ca oprirea alăptării să se petreacă cât mai blând. Ce opțiuni am?”)
Ce garanții am că voi reuși să înțarc, în urma consilierii?

Alăptarea nu presupune doar hrănirea la sân, ci și o relație emoțională între mamă și copilul (copiii) ei.

În cadrul consilierii în înțărcare mă voi asigura că ai parte de informațiile necesare și de ghidajul necesar pentru a lua cea mai bună decizie pentru voi, dar și pentru a găsi soluțiile potrivite vouă.

Cum nicio poveste de alăptare nu e identică cu alta, nicio o poveste de înțărcare nu e la fel.

Succesul în înțărcare depinde nu doar de informațiile pe care le vei obține în cadrul consilierii, ci și de obiectivele pe care ți le setezi, de așteptările pe care le ai, de cât de hotărâtă ești să înțarci, dar mai ales de cât de pregătit este copilul.

Din anumite motive trebuie să întrerup alăptarea mai devreme decât mi-aș fi dorit. Pot apela la consiliere? Voi fi judecată?

Indiferent de decizia luată privind înțărcarea, nu vei fi “judecată”.

În cazul în care îți dorești, putem explora dacă necesitatea înțărcării e reală sau nu (ex: un tratament medicamentos se poate dovedi în multe situații compatibil cu alăptarea sau se pot găsi prin colaborarea cu medicul, alternative).

Ca și consultant în alăptare IBCLC te pot ajuta în acest sens cu cele mai competente referințe

Cum ne vedem (cum se derulează consilierea propriu-zisă)?

Pentru consilierile online folosesc platforma Zoom (serviciu plătit de mine, gratuit pentru clienți).

După efectuarea programării, părintele va primi un link de acces către sesiunea Zoom. Dacă nu are aplicația Zoom instalată , aceasta se va instala automat.

Consilierea live va putea fi accesată în baza linkului (la data și ora stabilite) de pe mobil, desktop PC, tabletă.

Este necesară o conexiune bună la Internet.

Cum se efectuează plata?

Plata se efectuează online, după efectuarea primei ședințe de consiliere.

Îți va fi emisă o factură (în baza datelor înregistrate la efectuarea programării) și ți se va comunica contul bancar în care te rugăm să faci viramentul.

Dacă dorești facturare pe persoană juridică (firmă), te rog să îmi comunici explicit acest lucru la finalul consilierii și să îmi pui la dispoziție datele de facturare.

Ne mândrim cu faptul că activitatea noastră este integral fiscalizată, susținând astfel serviciile sociale de care beneficiem cu toții: alocații, indemnizații pentru mame, asistență medicală de urgență gratuită.

Pot primi banii înapoi după efectuarea consilierii?

În cei peste 5 ani de activitate nu am primit nicio solicitare de returnare a banilor ca urmare a serviciilor prestate.

În situația ipotetică în care ai dori acest lucru, politica firmei nu susține returnarea banilor în urma unei consilieri efectuate.

Dacă optezi pentru plata pachetului de consiliere (3 ședințe) dar nu se efectuează  (din motive independente de mine) toate cele 3 ședințe, diferența de bani nu poate fi returnată.