Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Pentru că știu că sunt printre voi persoane interesate de conferințe de specialitate vă las mai jos câteva evenimente dedicate lactației și îngrijirii materne la care sunt speaker anul acesta. Două dintre ele sunt conferințe internaționale, unde am trei prezentări.

Scriu aceste rânduri cu speranța că voi inspira și alți colegi din România să facă acest pas. Pentru că e nevoie ca și vocea noastră să se facă auzită.

Cum e să prezinți cu impact în altă limbă decât cea vorbită zi de zi? Pare simplu, mai ales dacă citești, scrii și gândești în engleză. În realitate, înregistrarea pe care am făcut-o pentru Gold Lactation mi-a arătat că e nevoie de extra work pentru a transmite nu doar o informație, ci și emoție, în altă limbă. Sper să fi ieșit bine, vă las pe voi să vă spuneți părerea.

De ce am acceptat provocarea de a vorbi în fața a mii de oameni?

De ce am acceptat provocarea? Simțeam de ceva vreme să transmit un mesaj despre depresia din timpul sarcinii și depresia post-partum, cărei îi mai spunem și depresie perinatală.

E un subiect care mă preocupă de ceva vreme, e și subiectul cercetării pe care o derulez la doctorat. Așa că ce ocazie mai bună de a face ca mesajul să ajungă la cât mai multă lume, decât să „sari în tren” decizând să vorbești în fața a mii de oameni. Din lumea întreagă, unii dintre ei au pus chiar bazele profesiei de IBCLC. 🙂

Apoi, recunosc că mi-a suflat un pic de vânt în vele și faptul că de prin 2016 sunt trainer în cadrul Asociației Consultanților în Lactație, predând din ce știu celor interesați să devină consultanți IBCLC.

Iar în 2023 am fost cooptată într-un alt proiect interesant, al Asociației Moașelor Independente, cu sprijinul tehnic al UNICEF în România. Proiectul continuă și anul acesta și se adresează personalului medical din principalele orașe ale țării.

Cum feedback-urile primite de la participanți au fost până acum bune, mi-am făcut curaj pentru mai mult.

Cum ajungi de la idee la a fi și cooptat ca speaker?

Foarte pe scurt, la Gold Lactation (cea mai mare conferință internațională de lactație din lume) te înscrii.



Procesul nu e foarte complicat, dar nici nu e unul care să dureze 5 minute. Practic, îți prezinți subiectul ca pe un mini-proiect. Cu titlu catchy, cu obiective de învățare, cu o descriere a talk-ului tău.  La care se adaugă cu un timeline în care evidențiezi principalele subiecte. În plus, o listă de referințe bibliografice, listate în format de citare internațională, dintre care minim 10 nu mai vechi de 5 ani. Deci e ceva muncă în spatele procesului de înscriere.

Prezentările sunt analizate de organizatori, iar eu am avut surpriza să îmi fie ambele acceptate.

La conferința ELACTA (a Alianței Consultanților în Lactație din Europa) am fost invitată să particip, în urma unei prezentări pe care am livrat-o la București, de Ziua Consultantului în Lactație.

Andreea, ești plătită pentru asta?

Da, fiecare prestație a mea de mai jos este plătită, sumele obținute fiind variabile.

Nu vorbim de sume de pe urma cărora să mă îmbogățesc, câștigul însă este dincolo de cel material.

Vă las mai jos date despre conferințe.

Gold Lactation 2024

Date de desfășurare: 2 aprilie – 2 iulie 2024

Locație: online

Teme prezentate: Clinical Case Studies: Transitioning from Failure to Rhrive to Flourishing in Breastfed Infants, live pe 23 aprilie. În prezentare voi evidenția câteva studii de caz de faliment de creștere la sugarul alăptat, pe care le-am avut în ultimul an.

Cea de-a doua temă e deja înregistrată, disponibilă în pachetul extra dedicat sănătății mintale și va fi disponibilă timp de 5 ani. Puteți vedea prezentarea aici https://www.goldlactation.com/conference/add-on-information/breastfeeding-perinatal-mental-health-tools-add-on

 

Conferința ELACTA

Date de desfășurare: 17-18 mai 2024

Locația: Liege, Belgia

Temă prezentată: Perinatal Depression and Breastfeeding

Detalii și înscrieri: https://www.elacta.eu/elacta-13th-conference-2024-liege-breastfeeding-the-power-of-connection/

 

Grijă de mamă 2024

Date de desfășurare:19 ianuarie – 15 iunie 2024

Locația: Botoșani, București, Brașov, Craiova, Oradea, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași

: https://moasele.ro/cursuri-grija-de-mama/

 

 

Cursul de 105 ore pentru certificare IBCLC

Date de desfășurare: 12 aprilie – 9 iunie 2024

Locația: online

Teme abordate: Frenul lingual restrictiv, Alăptarea în sarcină și în tandem, Alăptarea cu despicături oro-faciale, Output-ul de urină și scaun la sugarul alăptat, Cercetare științifică în lactație, Somnul sugarului alăptat.

E sold out, dar probabil să mai existe posibilitatea de înscriere pentru vizualizarea materialelor în format pre-înregistrat.

Detalii: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddJlQlx8EC4jVBzlSqstiBwVPkCCAvExVZx8ISYTxIGJkd8A/viewform

 

 


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”