4.00
(4 Evaluări)

„Înțărcare cu blândețe” curs de înțărcare online

Listă de preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

„Înțărcare cu blândețe” curs online de înțărcare

Cel mai amplu curs de înțărcare din România. Disponibil online, ușor de parcurs, oricând dorești. Informație bazată de dovezi științifice, prezentată pe înțelesul tuturor.

 

Sunt Andreea Ola, sunt mamă a doi copii, consultant în alăptare IBCLC și psiholog.  Am creat acest curs pornind de la întrebările și provocările celor câteva sute de părinți cu care am interacționat în ultimii peste 5 ani, în calitate de consultant în alăptare certificat internațional IBCLC.Mi-am dorit ca informația cuprinsă în el să fie atent aleasă și adaptată nevoilor părinților, astfel încât să găsești răspuns la toate întrebările despre înțărcare și hrănirea bebelușului și să ai nevoie de cât mai puțin sprijin.

Te felicit că investești în educația ta de părințeală și îți mulțumesc că m-ai ales să îți fiu alături în această călătorie!

Îți voi vorbi despre înțărcare din mai multe perspective: ca psiholog și specialist în dezvoltarea emoțională a copiilor de vârstă mica, dar și ca specialist în alăptare certificat IBCLC. Adaugă la asta, empatia mamei de doi copii, confruntată cu provocări diverse.

În acest curs de înțărcare am reunit informații de bază, esențiale despre ceea ce presupune procesul de înțărcare. Dar și informații despre pragurile de dezvoltare psihologică prin care trece copilul tău în primii ani de viață și modul în care acestea se reflectă în renunțarea graduală la hrănirea la sân .

Acest curs de înțărcare nu este doar despre cum să înțarci, despre strategii de a renunța la alăptare ci și despre cum se dezvoltă emotional copilul tău, despre cum poți să îi fi alături în călătoria fascinantă pe care o parcurgeți împreună.

Acest curs este potrivit pentru tine dacă ai în vedere o înțărcare graduală ce respectă ritmul tău și al copilului. Prin intermediul acestui curs vei avea acces pe viață la un grup special de Facebook, destinat exclusiv celor care au urmărit cursul.

Informațiile din cadrul cursului sunt bazate pe dovezi științifice, iar soluțiile sunt probate în lucrul cu zeci de familii în ultimii cinci ani.

Școala de părințeală” – un proiect În brațe la mami!

Show More

Ce vei învăța?

  • Ar trebui să încep să înțarc? Când?
  • Înțărcare cu blândețe sau autoînțărcare? Ce mi se potrivește?
  • Reîntoarcerea la muncă
  • Începerea creșei sau a grădiniței.
  • Particularitățile psihologice ale copilului la vârsta de înțărcare
  • Particularitățile emoționale ale mamei care înțarcă
  • Strategii concrete de înțărcare și cum funcționează ele

Conținut curs

Bine te-am găsit!

Ce este înțărcarea?

Cât ar trebui să alăptăm și când înțărcăm?

De câte feluri e înțărcarea?

„Mi se spune că e obligatoriu să înțarc” – mituri despre înțărcare
Acest capitol al cursului este dedicat acelor mame cărora li se spune că trebuie să înțarce, dar ele și copiii ar dori să continue alăptarea."Nu vreau să înțarc dar mi se spune că ar trebui să o fac..."Multe mame se regăsesc în acest scenariu. Presiunea celor din jur în direcția înțărcării este mare, iar mama se simte confuză și își pune la îndoială decizia de a continua alăptarea. În astfel de situații sfatul meu este să vă ascultați instinctul. Relația de alăptare presupune o legătură directă și puternică între mamă și copil. Această legătură s-a construit între mamă și copil, nu între mamă și restul societății. Drept urmare, decizia de înțărcare le aparține celor doi, mama și copilul știind când este momentul potrivit pentru a se opri.

Dezvoltarea emoțională a copilului tău (0-3 ani)
În acest capitol îți vorbesc despre dezvoltarea emoțională a copilului tău pe parcursul primilor trei ani de viață, ani esențiali pentru dezvoltarea "arhitecturii" creierului său.Sunt totodată anii în care se pun bazele felului în care copilul se raportează la relațiile cu sine și cu ceilalți.

Cum pot înțărca cu blândețe? (soluții practice)

Ce se întâmplă după înțărcare?

BONUS! Tot ce trebuie să știi despre situația în care înțarci brusc

Cum ai grijă de sănătatea sânilor tăi, după înțărcare?

Resurse utile în procesul de înțărcare

Evaluări și recenzii de la cursanți

4.0
Total 4 Evaluări
5
3 Ratings
4
0 Rating
3
0 Rating
2
0 Rating
1
1 Rating
AO
acum 10 luni
Vă mulțumesc pentru recenzie. Apreciez deschiderea de a lăsa un feedback pe marginea cursului de înțărcare.

Sunt conștientă că nu toate opiniile pe marginea unui subiect pot fi pozitive și că întotdeauna putem oferi mai multă informație, într-un format și mai atractiv.

Intervin însă cu acest răspuns deoarece unele din informațiile din recenzie sunt greșite și pot induce în eroare persoanele care intenționează să achiziționeze cursul.

În primul rând, conținutul cursului este detaliat în descrierea cursului. Toate subpunctele cursului (practic toate subiectele acoperite în curs, așa cum sunt ele abordate) sunt listate în secțiunea Curriculum din descrierea cursului.

Am ales această abordare transparentă tocmai pentru a mă asigura că cei care decid să achiziționeze cursul sunt informați asupra a ceea ce cuprinde cursul, în mod transparent. Domeniul în care activez e unul cu o marjă de profit redusă, înțărcarea e un segment „de nișă”, câștigul meu e în primul rând unul de ordin personal și vine din aprecierile pozitive ale celor care apelează la serviciile sau cursurile mele.

Amintiți de medicamente în contextul opririi lactației și insinuați că acestea ar fi recomandate de către mine, în curs, în vederea înțărcării. Bănuiesc că nu ați parcurs acel capitol bonus, care are tocmai rolul de a atrage atenția că aceste medicamente (recomandate deseori de către medic în diverse situații de înțărcare) pot avea efecte adverse serioase și nu sunt pretabile unei situații de înțărcare blândă. Din păcate, deși dumneavoastră nu le vedeți rolul în înțărcarea blândă (și sunt de acord cu asta), unii părinți consideră (în mod greșit) că fac parte obligatorie din acest proces. Includerea acelui mic subpunct în curs are tocmai rolul de a combate acest mit.

Sub nicio formă nu recomand medicamente în general, întrucât iese din zona scopului practicii mele. În mod specific, acele medicamente despre care insinuați în mod fals că le-aș recomanda, nu se eliberează fără prescripție medicală oricum. Cursul cuprinde o notă puternică de „mergi la medic” evidentă chiar și după înțărcare, prin promovarea screening-ului și a evaluării sănătății sânilor, cum altfel decât la medic.

„Ce inseamna efectiv intarcarea blanda, pt ca in afara de faptul ca este mentionat termenul nu am acumulat alte informatii despre asta”. Este o informație subiectivă.

Cursul cuprinde o definție a înțărcării blânde, descrierea tipurilor de înțărcare blândă (înțărcare ghidată de mamă, de copil, autoînțărcare), povești reale de înțărcare ce evidențiază tipurile de mai sus și un infografic downloadabil în care sunt enunțate și explicate cele câteva strategii principale de înțărcare blândă. Inclusiv explicații pentru situația în care înțărcarea nu funcționează așa cum își dorește părintele.

Sunt conțientă că întotdeauna putem oferi mai multă informație, dar să spuneți că în curs e doar amintit termenul de înțărcare blândă și că nu este detaliat este pur și simplu tendențios.

„Cât timp să amâni alăptarea (o jumatate de ora, o ora, 2,3)” și „cum fac trecerea de la alaptare la intarcare fara sa simta copilul ca i s-a intors lumea cu susul in jos?” sunt întrebări legitime într-un proces de înțărcare.

Pe de altă parte, răspunsul la ele este atât de individualizat încât ar fi imposbil să puteți afla asta, la modul algoritmic dintr-un curs. Cu ce ar ajuta să li se spună părinților să amâne supturile copilului 1 oră, dacă în prima etapă a procesului de înțărcare copilul nu ar accepta să stea fără sân mai mult de 30 de minute?

Genul acesta de întrebări e rezervat consilierii individualizate în înțărcare. Fiecare copil e diferit, interacțiunea mamă-copil e diferită, nu există o „haină” care să îmbrace înțărcarea în același mod pentru toți copiii din lume, Blândețea procesului de înțărcare stă tocmai în faptul că părintele, în loc să fie focusat pe o schemă fixă de înțărcare, aplică niște strategii, dar o face adaptându-le permanent la reacțiile în dinamică ale copilului. Iar acest lucru este menționat în curs.

La momentul în care ați achiziționat cursul exista o promoție în derulare ce oferea și o consiliere gratuită de înțărcare, în prețul de 100 de lei al cursului. Din păcate, spre deosebire de alți beneficiari ai promoției nu am reușit să vă contactăm pentru programarea ședinței de consiliere.

De asemenea, pe această cale anunț că acest curs se va îmbogăți cu câteva secțiuni destinate somnului și înțărcării de noapte.
NA
acum 11 luni
Sunt dezamagita de continutul cursului. Ma asteptam sa gadesc informatii despre intarcarea blanda. Mi se pare ca titlul cursului si informatia din curs nu au legatura. Subiectul intarcarii blande este atins tangential, in schimb sunt multe informatii despre cum se alapta in trecut, cum alapteaza mamiferela sau despre medicamentele ce se folosesc pentru oprirea lactatiei. Pai....nu era vorba despre intarcare blanda? Cum se potruvesc medicamentele in acest context? De asemenea, nu mi se pare ok ca medicamentele sa fie propuse de catre atcineva in afara de un medic si in urma unui consult.
Ma asteptam ca acest curs sa vina cu exemple concrete despre cum sa procedez in momentul in care decid sa intarc copilul. Cum este mai ok sa il intarc? De zi? De noapte? Si de zi si de noapte? Ce inseamna efectiv intarcarea blanda, pt ca in afara de faptul ca este mentionat termenul nu am acumulat alte informatii despre asta. Cum sa fac sa aman alaptarea? Cat timp (o jumatate de ora, o ora, 2,3)? Cum fac asta fara sa traumatizez copilul? Cum e recomandat sa se faca intarcarea de zi? Dar cea de noapte? Cum fac sa adorm copilul altfel decat la san? Cum gestionez trezirile din timpul noptii si cum adorm copilul la ooc fara sa il alaptez? Cum pregatesc copilul peste toate acestea si cum fac trecerea de la alaptare la intarcare fara sa simta copilul ca i s-a intors lumea cu susul in jos?
BM
acum 1 an
Foarte utile și prețioase informațiile din cadrul acestui curs! Am încredere totala și recomand cu mare drag pe Dna. Andreea Ola(care acum 1 an si 4 luni m-a ajutat sa reușesc alăptare exclusiva la san) Acum tot cu ajutorul informațiilor sale, sper sa reușesc o intarca re blândă!
Ma bucur ca am putut gasi acest curs. Am dobandit informatii pe care cu siguranta nu le primeam. Foarte bine structurat. Nu regret achizitia ...

Descoperă cursurile “Școala de părințeală”