Articol scris de

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.

Nu îmi plac imaginile cu animale la grădina zoologică, dar acestea sunt speciale. Ca și povestea de alăptare în public a Gemmei Copeland, care a primit încurajări de a alăpta într-un loc inedit, o grădină zoologică.

Gemma Copeland vizita Grădina Zoologică Schoenbrunn din Viena când a luat o pauză pentru a-și alăpta bebelușul. S-a așezat lângă sectorul in care stăteau urangutanii.
Ce credeți că s-a întâmplat? Ceva minunat. Unul din urangutani s-a apropiat și a rămas alături de cei doi pe parcursul alăptării, mângâind din priviri mama și copilul.

Alaptare gorila

“Astăzi am primit sprijin în alăptare într-unul din cele mai neașteptate locuri, cel mai incredibil moment din viața mea, care m-a făcut să plâng.

Am vizitat Grădina Zoologică Schoenbrunn din Viena în timpul unei mini-vacanțe cu partenerul meu și cu fiul meu. La finalul zilei ne-am strecurat să vedem urangutanii care se jucau fericiți și m-am apropiat de fereastră pentru a-i vedea de-aproape, m-am așezat pe jos, lângă fereastră astfel încât băiețelul să poată vedea urangutanul aflat la 2 metri distanță. Urangutanul s-a ridicat,, a luat o bucată de pânză spre fereastră și s-a așezat lângă mine. S-a uitat direct în ochii mei, apoi a ridicat mâna, ca și cum ar fi vrut să îmi atingă fiul. Eram deja uimită de această creatură frumoasă.

Fiul meu vroia să mănânce și cum era liniște, l-am hrănit acolo. Felul în care urangutanul a reacționat mi-a tăiat răsuflarea, se uita la mine, apoi la fiul meu și tot așa. A stat cu mine timp de aproape jumătate de oră, mângâind geamul și stând lângă mine ca și cum vroia să mă susțină și să mă protejeze.

A trebuit să share-uiesc asta deoarece am fost extrem de uimită, poate că suntem la câteva specii distanță dar alăptarea ne-a unit astăzi, într-un moment unic în viață, ce va rămâne cu mine pentru totdeauna. De asemenea, sunt incredibil de norocoasă că partenerul meu a surprins toate acestea într-un video”


Foto Gemma Copeland

 

 

 

Ajutor pentru mamici

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale ce pot fi descărcate de tine. Îmi poți adresa întrebări direct din curs și odată ce ai cumpărat cursul ne vedem live, săptămânal într-un grup de Facebook dedicat.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile. Primești și codul de acces spre grupul secret de Facebook, unde continuăm seria cursurilor gratuite prin live-uri săptămânale.

Articole similare pentru voi

Despre mine

guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cumpără cursuri “Școala de părințeală”