Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Nu îmi plac imaginile cu animale la grădina zoologică, dar acestea sunt speciale. Ca și povestea de alăptare în public a Gemmei Copeland, care a primit încurajări de a alăpta într-un loc inedit, o grădină zoologică.

Gemma Copeland vizita Grădina Zoologică Schoenbrunn din Viena când a luat o pauză pentru a-și alăpta bebelușul. S-a așezat lângă sectorul in care stăteau urangutanii.
Ce credeți că s-a întâmplat? Ceva minunat. Unul din urangutani s-a apropiat și a rămas alături de cei doi pe parcursul alăptării, mângâind din priviri mama și copilul.

Alaptare gorila

„Astăzi am primit sprijin în alăptare într-unul din cele mai neașteptate locuri, cel mai incredibil moment din viața mea, care m-a făcut să plâng.

Am vizitat Grădina Zoologică Schoenbrunn din Viena în timpul unei mini-vacanțe cu partenerul meu și cu fiul meu. La finalul zilei ne-am strecurat să vedem urangutanii care se jucau fericiți și m-am apropiat de fereastră pentru a-i vedea de-aproape, m-am așezat pe jos, lângă fereastră astfel încât băiețelul să poată vedea urangutanul aflat la 2 metri distanță. Urangutanul s-a ridicat,, a luat o bucată de pânză spre fereastră și s-a așezat lângă mine. S-a uitat direct în ochii mei, apoi a ridicat mâna, ca și cum ar fi vrut să îmi atingă fiul. Eram deja uimită de această creatură frumoasă.

Fiul meu vroia să mănânce și cum era liniște, l-am hrănit acolo. Felul în care urangutanul a reacționat mi-a tăiat răsuflarea, se uita la mine, apoi la fiul meu și tot așa. A stat cu mine timp de aproape jumătate de oră, mângâind geamul și stând lângă mine ca și cum vroia să mă susțină și să mă protejeze.

A trebuit să share-uiesc asta deoarece am fost extrem de uimită, poate că suntem la câteva specii distanță dar alăptarea ne-a unit astăzi, într-un moment unic în viață, ce va rămâne cu mine pentru totdeauna. De asemenea, sunt incredibil de norocoasă că partenerul meu a surprins toate acestea într-un video”


Foto Gemma Copeland

 

 

 


Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Cursuri online pentru parinti si viitori parinti

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale utile. Îmi poți adresa întrebări direct din curs.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile.   
 Te-ai regăsit în povestea din articol? Ai o întrebare? Sau pur și simplu vrei să încurajezi o altă mamă? O poți face comentând la această postare. Intervenția ta este binevenită! Confidențialitatea ta va fi respectată!
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Descoperă cursurile “Școala de părințeală”