Cum arata rosiile cancerigene? Daca va uitati prin piete, majoritatea rosiilor sunt tuguiate.

Asta e semn ca fie samanta este modificata genetic, fie rosiile au fost stimulate / tratate excesiv (de regula prin substante administrate in concentratii ilegal de mari sau prin substante neavizate pentru legumicultura, ex: Ethrel care e avizat pentru pomicultura dar se foloseste ilegal si in legumicultura insa pentru a-si face efectul trebuie depasite concentratiile, ceea ce transforma produsul intr-un “biohazard” pentru organismul uman).

Sa mai zica cineva de “taranii” care vand in piata…   Poate nu stiti cum “cresc” taranii produsele destinate vanzarii in piete (din pacate aruncand fara discriminare cu cantitati excesiv de mari de erbicide.

Am avut curiozitatea asta inainte sa incep diversificarea si discutand cu legumicultori cu diploma, cu specialisti in permacultura si cu producatori bio am ajuns la concluzia ca daca nu ai bani de legume / fructe certificate ecologic, mai bine cumperi legume si fructe de la o statie legumicola ce respecta cantitatile de erbicide / pesticide, decat de la asa zisii “tarani” care numai tarani nu mai sunt). In niciun caz acesti “tarani” nu cresc produsele asa cum le cresteau bunicii nostri in gradina, pentru consumul propriu si nu pentru bani.

Iata si un interviu foarte interesant:

Cititi si:

  • http://dr-gheorghe-mencinicopschi.blogspot.ro/2012/07/atentie-la-rosiile-cu-mot-tuguiate.html

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.


Daca ti-a placut acest articol apasa Like paginii Inbratelamami. In cazul in care doresti o consultatie in alaptare foloseste pagina de contact sau alatura-te comunitatii din grupul de sprijin In brate la mami - sprijin in alaptare


Implica-te in discutie, lasa un comentariu

2 Comentarii la "Cum arata rosiile cancerigene?"

avatar
Dan

Plauzibil, insa in piete eu unul rosii clasice fara tugui n-am mai vazut….

Andy
Andy

Mi-au placut f. mult ultimele doua paragrafe din link-ul spre Romania Libera, mentionat de tine.

1. Efecte secundare pentru oameni

În stare nediluată, Ethrelul este coroziv şi poate cauza răni grave ale ochilor, se arată într-un pliant internaţional al acestui produs. "Este periculos dacă este înghiţit, inhalat sau absorbit prin piele. Chiar în specificaţiile pentru România se menţionează că "cele mai importante simptome şi efecte, atât acute, cât şi întârziate sunt arsuri ale pielii si ale ţesutului membranelor mucoase, iritaţie gastro-intestinală".

2. Cum recunoşti o roşie coaptă cu Ethrel

Consumatorii au o singură metodă de a descoperi cu ochiul liber dacă leguma pe care o cumpără este sau nu coaptă mai repede decât normal. Astfel, tomatele, deşi sunt roşii pe dinafară, în general sunt verzui în interior, iar miezul este încă tare şi cu gust de necopt.

Concluzia: oricum suntem prea multi!