Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psihologDe doctorul Jack Newman am aflat pentru prima data in urma cu patru luni si jumatate. Citisem o traducere a unui material al sau pe un site de alaptare din Romania. Mi s-a parut ca spune lucrurilor atat de pe nume incat m-am apucat sa caut informatii despre el. Eram disperata (spun disperata pentru ca alt cuvant mai puternic care sa descrie ceea ce simteam, nu gasesc) sa caut o solutie de a-mi face copilul sa manance doar lapte de mama. Unii poate ar rade de disperarea mea, dar cand citesti zeci de articole stiintifice si studii despre cum hranirea artificiala dauneaza copiilor nascuti dismaturi, ca mama esti dispusa sa faci orice.

Asa am descoperit site-ul Clinicii pe care o coordoneaza in Canada. Pana atunci citisem deja cateva articole in care se povestea despre cum femei disperate sa alapteze merg chiar si mii de kilometri sau trec granita din SUA pana in Canada doar ca sa ii ceara sfatul.

Pe site au si o sectiune de contact, la care am apelat. Iti descrii problema intr-un formular si astepti raspunsul. Pentru mine a fost o surpriza sa constat ca mi-a raspuns insusi Jack Newman, la cateva ore de la trimterea mailului. Si a intuit foarte bine problema mea, oferindu-mi solutiile. I-am scris de doua ori si de doua ori mi-a trimis capitole din cartea sa. Ceea ce e minunat e ca Jack Newman ofera sfaturi gratis pe mail la peste 100 de mame zilnic. Iar clinica pe care o conduce ofera de asemenea consiliere si ajutor real in alaptare, gratuite.Revelatia a venit insa pe masura ce am descoperit si mai mult tainele alaptarii, pe masura ce m-am familiarizat cu studii in domeniu, pe masura ce am inteles problemele cu care ma confruntam eu si alte mame. De fiecare data cand citesc articole ale sale am impresia ca omul asta a fost intr-o viata anterioara mama ce a alaptat vreo 10 copii. Are un insight fenomenal pe probleme de lactatie, iar experienta si formarea ca medic pediatru fac ca sfaturile sale sa fie norma in materie de alaptare.

Nu cred ca exista la ora actuala, la nivel mondial, o figura publica mai bine pregatita in materie de alaptare ca el. Discutam intr-o postare anterioara despre inutilitatea  multor cursuri de alaptare existente momentan pe piata din Romania. In acest caz, daca ar fi sa am vreo prietena care ar urma sa nasca, i-as face cadou participarea la conferintele „Alaptarea pe intelesul tuturor”. Conferintele sunt un eveniment care nu trebuie ratat nici de medici (neonatologi, pediatri, nutritionisti, medici de familie), moase si consultanti in alaptare. Din pacate, experienta m-a facut sa imi dau seama ca in Romania exista foarte putine resurse competente (chiar si la nivel de specialisti in lactatie), capabile sa gestioneze situatiile mai dificile aparute in alaptare.

Jack Newman vine in Romania la initiativa Asociatiei ProMama, iar inscrierile se pot face pe site-ul Totul despre mame. Seminariile au loc timp de trei zile: 8,9 si 10 Mai la Rin Grand Hotel Bucuresti.

Programul Conferințelor Alăptarea pe înțelesul tuturor cu dr. Jack NEWMAN”:

ZIUA 1:  8 Mai 2014

 • Ce NU ați aflat până acum despre alăptare
 • Despre mitul Nu am suficient lapte
 • Alăptarea prematurului și a copilului bolnav
 • Efectele practicilor medicale asupra nașterii:
 • Primele ore după naștere

ZIUA 2:  9 Mai 2014

 • Norme pentru copilul alăptat
 • Mituri în alăptare
 • Alăptarea copilului între 1 și 3 ani
 • Diversificarea alimentaţiei bebelușului – introducerea solidelor
 • Când NU este contraindicată alăptarea

ZIUA 3 10 Mai 2014

 • Când copilul NU ia suficient în greutate
 • Colicile la copilul alăptat

Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”