Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Nu știu ce ați făcut voi de sărbători dar eu am dormit. Cu patos, așa ca pentru vreo șase ani de nesomn. Am dormit câte 12 ore, dimineața până la 10, uneori până la prânz, am dormit și de prânz, pe spate, pe burtă, pe lumină, pe întuneric. În toate formele posibile. Nu am mai dormit atât de bine de la operația cu anestezie generală pe care am făcut-o în urmă cu 2 ani.

Și parcă tot nu e suficient. Parcă ar mai merge încă vreo șase luni de vacanță. Ideal la o cabană în munți, izolată printre nămeți, cu un șemineu în fața patului. Și laptopul cu filme.Ce vreau e să spun e că vin și acele momente. Mai devreme sau mai târziu. Când copiii cresc. Nu mai au nevoie de tine la somn, se descurcă și la joacă cu tati dimineața. Și da, veți dormi. Fără niciun stres.

Spunându-vă toate acestea vă explic pe această cale și de ce nu am răspuns la mesajele voastre minunate de sărbători. Vă mulțumesc tuturor pentru că v-ați gândit la mine. Acesta a fost primul an în care am simțit o nevoie mai mare decât de obicei de a mă deconecta de telefon, e vizite și de a mă odihni. Recomand tuturor părinților o cură de detox de smartphone-uri, măcar ca rezoluție de început de an. Veți fi atât voi, cât și copiii mai câștigați. Pe tema aceasta, documentat am scris aici

Să aveți un an bun. Sănătos, norocos, munca să vă fie răsplătită. Pentru consiliere în alăptare, înțărcare, somnul copilului vă stau la dispoziție. Programări aici. Tot în cursul acestui an revin cu proiecte faine pentru părinți.


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea
13 ianuarie 2020 9:49 am

O sa-ti amintesti mai tarziu cu placere de toti acesti ani 🙂

Cursuri online “Școala de părințeală”