Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Care e experiența voastră cu probioticele? Am început să mă gândesc la administrarea regulată a unui probiotic de calitate, citind numeroase dezbateri pe tema rolului disbiozei intestinale în diverse probleme de sănătate (inclusiv boli autoimune).

Studiile arată beneficii ale administrării probioticelor în digestia sănătoasă și în susținerea funcționării sistemului imunitar și chiar în prevenția unor probleme de sănătate (infecții respiratorii, alergii, etc).

Decizia de a-mi administra cu regularitate (ex lunar) un probiotic e în pending, cu șanse mari să se înfăptuiască în viitorul apropiat. Încerc să obțin surse probiotice din alimentație dar nu are cum să fie suficient în condițiile în care am zile, săptămâni în care mănânc din păcate dezechilibrat. Iar ceea ce m-a pus și mai mult pe gânduri a fost ceea ce am citit despre una din posibilele cauze ale declanșării bolii de tiroidă cu care am fost diagnosticată.



Azi am ales să vă vorbesc despre un produs pe care l-am testat, proboticul Enterolactis sub formă buvabilă, un produs gândit pentru a fi administrat cu regularitate  adulților (chiar și în caz de alăptare sau sarcină) cât și copiilor (recomandat după vârsta de 3 ani)

Vă spun așadar ce mi-a plăcut la el:

  • Se administrează foarte ușor, nu ai nevoie de recipiente extra pentru a-l prepara, se poate bea direct din recipientul în care e ambalat. Pentru mine acesta este un aspect important. Recunosc că de multe ori uitam să îmi iau probioticul recomandat, deoarece nu îmi era la îndemână să amestec praful din pliculeț, într-un alt recipient. Faptul că un produs vine în formula aceasta, îl face mai ușor de luat în bagajul de vacanță (poți să îl administrezi și dacă nu ai apă potabilă la îndemână) și posibil mai ușor acceptat de către copii.
  • E un produs cu valabilitate garantată în termenul indicat de producător. Un lucru foarte important la probiotice. Din păcate multe dintre produsele probiotice se destabilizează în timpul stocării astfel că în momentul consumului nu ai garanția că ingerezi un produs viabil sau doar conținutul unui ambalaj.
  • Este singurul probiotic ce conține un lactobacil ce se găsește în mod natural în mediul intestinal uman sănătos, astfel este ușor acceptat de către organism și se multiplică rapid în organism, ajutând la refacerea mai rapidă a echilibrului florei intestinale, comparativ cu alt gen de tulpini.
  • Gustul e de căpșuni, cu siguranță copiii preferă asta oricărei alte arome tipice de probiotic. Totuși o „notă” de culturi lactice se simte. Ceea ce eu personal cred că e de bine, semn că vorbim de un probiotic autentic.
  • Nu conține gluten și lactoză. E un plus pentru copiii cu alergii și intoleranțe. Și pentru mine, care încerc să reduc cantitatea de gluten consumată.
  • Poate fi consumat și de mamele care alăptează și se recomandă a fi administrat copiilor începând cu vârsta de 3 ani

Un lucru interesant pe care l-am aflat este că se recomandă consumul lunar al unui probiotic, o cură de 10-14 zile pe lună, în mod preventiv, asemenea unui supliment alimentar. Recunosc că asupra acestui aspect mă voi mai documenta, există studii care confirmă recomandarea, aștept cu interes studii și mai ample. Probioticul este însă un produs de avut în casă și de luat în bagajul de vacanță.

Mai multe informații despre produs puteți citi aici https://sofarfarm.ro/gama/enterolactis/

În cazul în care veți să aflați mai multe despre consumul regulat de probiotice vă las o serie de studii (sunt studii independente  dar și realizate de producător) pe marginea tulpinii din probioticul Enterolactis (tulpina apare în studii sub formă de 2 denumiri alternative (Lactobacillus paracasei CNCM I-1572/ Lacobacillus paracasei DG). Știu că există printre cititoarele mele numeroase mame și viitoare mame care verifică și informația științifică. Din acest punct e vedere puteți citi mai multe aici https://www.lpdgscience.com/en-US


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”