Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Cred că viața de mamă și viața de părinte în general, ar fi mult mai simplă dacă ni s-ar crea așteptări realiste. Dacă ni s-ar prezenta necosmetizată, ci cu cele bune și frumoase, dar și cu provocările cu care vine la pachet.

Dacă ni s-ar spune că bebelușii plâng uneori, că nu e nimic rău în a-i ține în brațe chiar și dacă par să vrea să stea acolo cu orele. Că nu dorm toată noaptea și că deși pare imposibil, ne vom adapta la asta. Dacă ni s-ar zice și de tantrumuri. Dacă ni s-ar spune că e ok uneori să nu fii ok. Dacă ni s-ar spune că nu există părinti perfecți…Realitatea cosmetizată pe care o prezentăm părinților la început de drum și așteptările pe care le generează sunt descurajante pentru mulți dintre ei.

P.S:  Am pus inteționat o poză cu mine arătând ca scoasă din cutie, tocmai ca să ilustrez exact ideea de bază a postării. Această poză e făcută înainte să plec la un eveniment, eram machiată și aranjată, urma să îmi pun și rochia de cocktail. Dar nu asta a fost realitatea acelei perioade. Probabil insă că e genul de imagine care atrage mult mai mult decât realitatea. 


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”