Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Unul din cele mai frumoase proiecte de voluntariat pe care le-am întâlnit e în mod surprinzător un proiect ce iese din afara zonei mele de interes comun. V-ați aștepta să vă vorbesc despre alăptare, drepturile bebelușilor și ale mamelor sau cauze ce privesc copiii aflați în dificultate.

Ei bine de data aceasta am ales să vorbesc despre un proiect educațional. Am toată admirația pentru el, deoarece este un proiect voluntar în care oamenii care îl coordonează pun foarte mult suflet și multă pasiune. Vă povestesc despre proiectul De-a Arhitectura Brașov. Un proiect în care arhitecți voluntari derulează ore opționale de arhitectură pentru elevi din ciclul gimnazial și cel liceal. Cei mici învață cum să înfrumusețeze spațiile din jur. Proiectul De-a arhitectura în școala mea este continuarea proiectului De-a arhitectura în orașul meu.La această ediție a proiectului, 50 de elevi vor avea ocazia să analizeze spațiile din școala lor, să conceapă un plan împreună cu arhitecții voluntari implicați în proiect, iar în a doua etapă, cu sprijinul autorităților locale să și implementeze proiectul de înfrumusețare a spațiului. E o modalitate prin care cei mici își pot redefini și recrea spațiul în care învață, căpătând în același timp noțiuni practice legate de arhitectură.

Acest curs opțional este o abordare a învăţării prin proiect, aplicată pe un exemplu concret, şcoala. O oră pe săptămână, un an școlar, elevii analizează şcoala, găsesc spații pe care doresc să le îmbunătăţească/schimbe, se documentează, fac machete cu propuneri și estimări de buget. Proiectul ales il vor construi cu propriile forțe, sub îndrumarea arhitecților voluntari.

Duminică, 11 iunie proiectul participă în Cursa Brașov Heroes, cursa comunității brașovene, pentru a strânge fondurile necesare finanțării proiectului. Mai multe informații despre proiect și felul în care poți dona, găsești aici.

Dacă sunteți interesați de activități educative, în aer liber cu cei mici, cei de la De-a Arhitectura au pregătit pentru participanții de la Brașov Heroes un atlelier inedit.

„Duminică 11 iunie 2017, orele 10.00 – 13.00, te așteptăm la Braşov Heroes 2017 la atelierul „De-a labirintul … cu obstacole”.  Este vorba despre un atelier tip experiment, în aer liber, adresat copiilor de toate vârstele. Frumusețea acestui atelier constă în faptul că nu știm cum va arăta labirintul în final. Copiii vor crea „de la zero” un spațiu care să exprime emoțiile lor, în care să rătăcească la infinit. Cu doar trei ingrediente: carton, lipici și imaginație. Și poate așa, ținem copilăria în loc! ” susțin reprezentanții De-a Arhitectura. Detalii despre eveniment puteți găsi aici


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”