Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Am primit foarte multe întrebări de-a lungul timpului despre accesul la certificarea de consultant în alăptare IBCLC.

Un prim pas este urmarea unui curs de supraspecializare în lactație, pe durata a 90 de ore. Cursul de 90 de ore este doar una din etapele spre certificare, însă reprezintă o etapă de bază, condiție obligatorie pentru înscrierea la examenul pentru obținerea certificării de consultant în alăptare IBCLC.

Mă bucur să am ocazia să vă prezint una din cele mai bune ediții ale unui astfel de curs organizat până acum în România.  Cursul va debuta în data de 26 mai, la București și poate fi accesat și online, de către cei care nu sunt în București, prin intermediul unei aplicații folosite și în telemedicină. Cursul este organizat de Asociația Consultanților în Lactație din România.Cursul de anul acesta este o ocazie pentru cei care doresc să obțină certificarea de consultant în alăptare IBCLC, să afle ultimele informații din domeniu de la consultanți IBCLC de renume, din afara țării.

Dr. Alison Hazelbaker este IBCLC si terapeut cu experienta de peste 30 de ani. Foloseste terapia craniosacrala, tehnica de drenaj limfatic, reflexoterapia in practica privata.
Este recunoscuta la nivel mondial ca un specialist in problemele complexe de supt.
Va fi speaker la cursul de 90 de ore cu temele: diagnosticul si tratamentul problemelor de supt, finger feeding (dispozitivul de fingerfeeding care ii poarta si numele) si frenul lingual (scala Hazelbaker de diagnostic a frenului lingual care ii poarta numele, instrument de screening și diagnostic recunoscut și de Academia Americană de Pediatrie).

Liz Brooks va vorbi despre tema „Everything You Need to Know About Your IBCLC Practice-Guiding Documents”!Liz Brooks este avocat din 1983, IBCLC din anul 1997, Secretar al United States Breastfeeding Committee (2014-16), Director al Human Milk Banking Association of North America (2015-18) si Presedinte (2012-14) si Fellow a International Lactation Consultant Association (ILCA).
Autoare a cartii Legal and Ethical Issues for the IBCLC, Liz Brooks este considerata unul din cei mai mari experti in acest domeniu din lume.

Jarold Tom Johnston este moasa si consultant in lactatie.
A servit 27 de ani in US Army si s-a retras ca Sef al Serviciului de Moase al Womack Army Medical Center, cel mai mare serviciu de ingrijire mama-copil din departamentul de aparare american.
Tom este Assistant Professor of Nursing la Methodist University.
Este tatal a opt copii alaptati si si-a dedicat cariera sustinand drepturile tatilor in zona perinatala, fiind speaker pe o varietate de teme la conferinte internationale.
Ca autor a semnat capitolul “Breastfeeding in Combat Boots: A survival guide to breastfeeding in the military”.
La cursul de 90 de ore Tom va vorbi despre experienta personala in domeniul moaselor si al lactatiei, despre microbiom si axul oro-boobular, despre rolul tatilor in alaptare.

Alice Farrow este consultant IBCLC, autor, speaker internațional. Este un nume de referință în alăptarea copilului cu despicătură de buză și palat, subiect despre care va vorbi și la cursul de 90 de ore.

Detalii despre curs și despre înscriere puteți consulta pe site-ul ACLR

La prezentările speaker-ilor internațiomali vor putea asista și consultanți IBCLC interesatți de obținerea creditelor  necesare pentru recertificare.

Curs de 90 de ore în lactație


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”