Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Carti pentru copii la reduceri /strong>

Carti pentru copii si parenting sunt oferite de Libris, indiferent de valoare transportul este gratuit. Iata cele mai indragite carti pentru copii si carti de parenting

 

  • 100 de jocuri pentru dezvoltarea rapidă a bebeluşului!O carte inteligentă care te învaţă cum să fii un părinte inteligent şi să ai un copil inteligent! Joaca este o treabă… serioasă – fie şi numai câteva minute de joacă pe zi îl pot ajuta pe bebeluş să se dezvolte mai repede şi mai armonios. Ştiaţi că jocul de-a „cucu bau!” poate reduce spaima de separare a celor mici? Că atunci când face baloane de săpun sau soarbe sucul cu paiul îşi dezvoltă capacitatea de a vorbi? Că, uneori, e bine să-l lăsaţi pe cel mic să dărâme un turn alcătuit din cutii de carton, pentru că astfel îl ajutaţi să înţeleagă primele noţiuni ştiinţifice? Autoarele, jurnalista Simone Cave şi doctor Caroline Fertleman, mămici cu experienţă, au pus cap la cap 100 de activităţi amuzante şi uşor de realizat, benefice pentru cel mic, într-un ghid de joacă pentru părinţi! Doar 19 lei cu transport gratuit.
  • Alba ca Zapada – Carte de povesti

Colectia Pixi Stie-Tot

Pixi Ştie-tot reprezintă o colecţie de cărticele de buzunar care se adresează copiilor de vârstă şcolară. Cu informaţii utile şi atractive pentru copii, cărticelele Pixi Ştie-tot vin în completarea cunoştinţelor celor mici asupra unor subiecte studiate la şcoală sau însuşirea unor generalităţi pornind de la subiecte îndrăgite de aceştia. Pixi Ştie-tot sunt practice, datorită dimensiunii, dar şi datorită informaţiei foarte bine structurată şi pe înţelesul tuturor şi a imaginilor explicite care îi ajută pe copii să înţeleagă mai bine subiectele abordate.

Cele mai utile carti de copii pentru biblioteca 😉

Encliclopedia Star Wars – vrem nu vrem, trebuie sa o luam in calcul 😉 În această carte vei găsi cele mai importante momente ale seriei Star Wars, detalii despre personajele preferate, dar și o mulțime de jocuri și de activitati care continuă și dezvoltă acțiunea celor șase episoade, transformând-o într-o călătorie palpitantă

Cele mai bune cărţi de parenting: Parenting necondiţionat – Alfie Kohn



Expertul american în parenting Alfie Kohn a revenit anul trecut la Bucureşti, unde a susţinut un seminar în cadrul căruia le-a explicat părinţilor şi viitorilor părinţi români de ce stilul tradiţional de educaţie, ale cărui rezultate suntem mulţi dintre noi, este profund greşit sub atât de multe aspecte. Una dintre cele mai apreciate cărţi publicate de Kohn, disponibilă şi în România, considerată o carte de căpătâi în parentingul modern, este „Parenting necondiţionat: de la recompense şi pedepse la iubire şi înţelegere“, lectură care ar trebui completată cu volumul „Pedepsiţi prin recompense: cum să evităm bulinele roşii, bonusurile, lauda şi alte feluri de mită“. O idee în care reputatul specialist în educaţia copiilor crede cu tărie este că părinţii nu trebuie să se limiteze la a pedepsi greşelile copilului şi la a recompensa buna purtare, ci este nevoie să se străduiască să identialfiefice nevoile şi mesajul transmis de copii prin comportamentele lor inacceptabile. Părinţii trebuie să accepte atât emoţiile pozitive, cât şi pe cele negative, să îşi iubească copiii necondiţionat, nu numai atunci când sunt buni.

Un alt volum semnat de Alfie Kohn, lansat şi în România, este „Mitul copilui răsfăţat“, o carte în care expertul american îndeamnă părinţii să pună sub semnul întrebarii stereotipurile referitoare la aşa-zisul răsfăţ, care transformă într-un râzgâiat orice copil crescut într-o manieră lipsită de constrângeri la orice pas. Din această perspectivă, Kohn analizează conceptul „părinţilor elicopter“ sau, mai clar, al părinţilor-cloşcă, excesiv de protector.

Cele mai bune cărţi de parenting: Creierul copilului tau + Parentaj sensibil şi inteligent – Daniel J. Siegel, Mary Hartzell

creier„Parentaj sensibil şi inteligent – Să ne înţelegem mai profund pe noi înşine ca să putem creşte copii fericiţi“ este o carte destinată mai ales părinţilor care se simt condamnaţi să repete greşelile propriilor părinţi. Cu ajutorul acestei cărţi, adulţii pot înţelege cum şi de ce este important să exploreze şi să rezolve problemele din trecut, în aşa fel încât să-şi poată dezvolta optim potenţialul existent în ei. Pe scurt, mesajul cărţii spune că „niciodată nu este prea târziu să-ţi vindeci vechile răni şi să te reeduci pe tine însuţi“. Numai prin autovindecare vei reuşi să devii empatic cu copilul tău, să te bucuri de acesta şi să fii cu adevărat prezent în viaţa sa. „Această carte combină într-un mod unic experienţa clinică a unui psihiatru cu înţelepciunea profundă a unei profesoare de grădiniţă a cărei practică e îmbibată de frustrările, bucuriile, disperarea şi exaltarea de clipă de clipă care constituie experienţa fiecărui copil. Împreună, Siegel şi Hartzell exfoliază cu delicateţe multiplele straturi ale creşterii şi educării copiilor pentru a scoate la iveală natura pură a relaţiei ce se află în miezul ei”, după cum rezumă această lectură Neal Halfon, profesor de pediatrie, director al UCLA Center for Healthier Children, Families and Communities. Am scris si despre Workshopul Dan Siegel la Bucuresti

Alte recomandari.
Carti de parenting, jocuri si alte carti despre cresterea, ingrijirea si dezvoltarea copiilor, destinate atat parintilor cat si ingrijitorilor de copii mai mari sau mai mici.

„Reţete de jocuri” a fost laureată cu Medalia de aur a NAPPA (National Parenting Publications Awards) în anul 2001.

Mulţi dintre noi considerăm că parentajul ţine numai de temele pentru acasă, de chestiunile organizatorice şi de antrenamentele de fotbal şi nu găsim prea multă bucurie în legăturile noastre de familie. În această carte, Lawrence Cohen îi încurajează pe părinţi să lase „seriozitatea” deoparte, pentru a-şi regăsi copilul, şi apoi demonstrează concret cum se poate face acest lucru. Potrivit autorului, copiii de toate vârstele au permanent nevoie de legături apropiate, de sentimentul siguranţei şi de ataşament, iar interacţiunea prin joc cu părinţii lor este o cale importată de a dezvolta legături de acest fel.

Lawrence J. Cohen, Ph.D., este psiholog specializat în jocul copiilor, terapia prin joc şi parentaj. El susţine ateliere de parentaj prin joc pentru părinţi, profesori şi profesionişti din domeniul îngrijirii copiilor.
Dr. Cohen a scris împreună cu Michael Thompson şi Catherine O’Neill Grace cărţile: Best Friends, Worst Enemies şi Mom, They Are Teasing Me.

O sa fii tata – John Pfeiffer – doar 18 Lei cu transport gratuit

o_sa_fii_tataSarcina este o perioada cu provocari si schimbari in viata ambilor parteneri. De obicei cartile dedicate acestei perioade se concentreaza pe doamne, insa iata una care le este dedicate domnilor. Volumul este scris de John Pfeiffer, tata vitreg al unei fete si tatal natural al altor doua (dintre care una conceputa cu ajutorul unui specialist in fertilizare).

Cartea acopera toate etapele – de la momentul conceperii si pana la aducerea acasa a bebelusului si primele luni de viata.

Stilul relaxat in care este scris volumul, tonul prietenos si umorul fac ca aceasta carte sa se citeasca usor, iar numeroasele exemple si recapitularile de la finalul fiecarui capitol fac ca informatiile sa poata fi asimilate intr-un mod facil. Volumul isi propune sa ii familiarizeze pe tati cu ce se intampla de-a lungul celor noua luni de sarcina – de la greturi matinale si vizite la doctor, la alegerea spitalului (si a multor rute catre el), a numelor (aici cu mentiunea ca vorbim de nume englezesti, astfel ca aceasta parte va fi una la care veti lucra ulterior cu nume locale sau din alte tari, in functie de dorinte), pregatirea bagajului pentru spital, cu schimbarile prin care trece partenera de viata si impactul acestora asupra barbatilor. Sunt oferite exemple, inclusiv de ce ar trebui sa NU faca un viitor tata in anumite imprejurari, totul pentru a-l ajuta sa faca fata cu brio perioadei, intelegand ce il asteapta (inclusiv o parte dintre problemele care ar putea aparea si pentru care ar trebui sa fie pregatit).

Tinand cont de cat de multi barbati au probleme in gestionarea perioadei de sarcina, volumul se constituie intr-un real ajutor pentru ei.

O sa fii tata – John Pfeiffer

O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda – Ioana Chicet-Macoveiciuc

Ioana Chicet Macoveiciuc este autoarea unuia dintre cele mai cunoscute şi iubite bloguri românești despre creşterea copiilor: printesaurbana, blog care a fost şi punctul de pornire al acestei cărţi. În afară de intensa experienţă de mamă a Sofiei şi a lui Ivan, Ioana Chicet Macoveiciuc are cincisprezece ani de experienţă în presă şi comunicare. A început să lucreze la nouăsprezece ani, în cadrul departamentului de Ştiri al Prima TV, apoi a lucrat în PR, a fost copywriter, jurnalist în presa scrisă (a publicat sute de articole în reviste cunoscute), realizatoarea unei emisiuni la TVR1, redactor şef al unei reviste săptămânale, a construit strategii de comunicare pentru mai multe proiecte web. Acum scrie pentru ea și pentru cititorii blogului ei și organizează evenimente pentru părinți.

Sa ne jucam cu Tom si Jerry – la doar 18 Lei

tomTom si Jerry sunt niste personaje care au amuzat generatii intregi. Cine nu a vazut macar un episod cu ei? Iata ca, din desenele animate, ei au ajuns si in carti educative. Cei mici se pot distra si invata alaturi de Tom si Jerry.
Aproape 60 de pagini de activitati distractive sunt incluse in „Sa ne jucam cu Tom si Jerry”, alaturi de solutiile potrivite, desigur. De la desene in care, pentru a afla raspunsul, trebuie colorate anumite segmente si pana la exercitii cu observarea diferentelor, de la exercitii in care aflam cuvinte in diverse feluri si pana la unele labirinturi care ne aduc descoperiri interesante si multe altele, toate ii vor fascina pe cei mici.
Puteti face activitatile in ordine sau pe sarite sau puteti chiar inventa povesti pe marginea desenelor! Jocurile distractive ii vor atrage cu siguranta pe cei mici, mai ales ca ele variaza si ca fiecare copil va gasi ceva pe gustul lui. Tipurile diverse de activitati ajuta la dobandirea mai multor aptitudini – completarea unor imagini, observarea diferentelor etc. Cartea este publicata in format color, astfel ca devine si mai atractiva pentru cei mici (si nu numai, indraznim noi sa adaugam).
„Sa ne jucam cu Tom si Jerry” – o carte vesela, educativa si doi eroi amuzanti, de neuitat! La noi in familie, a fost extrem de bine primita aceasta carte!

1-12 carticele educative

Alaturi colectia Pixie Stie tot si alte carti de activitati pentru copii

Cartea mea de activitati 2-3 ani – Mara Neacsu

Seria de Activitati se adreseaza copiilor ce abia pasesc pe calea invatarii de la primele notiuni pana la cele mai avansate, dar in acelasi timp prezentand si activitati ce le starnesc curiozitatea si imaginatia. Sunt instrumentele ideale pentru pregatirea prescolarilor si pot fi folosite atat la gradinita alaturi de educatori, cat si acasa impreuna cu parintii.

Strafurnica Si Prietenii Sai – Manual De Dictie Pentru Copii – Carmen Ivanov

Manualul de dicție vă oferă cele mai bune și cele mai noi metode de exersare a elementelor dicției: volumul vocii, ritm, pronunție, tonalitate și dificultăți de articulație, adaptate la cerințele actuale ale pieței. Totodată, în manualul de dicție pentru copii, Străfurnica și prietenii săi, veți descoperi cea mai vastă culegere de exerciții cu peste 400 de aplicații practice.

Recomandari pentru mamici, carti de colorat si de jocuri interactive!

80 de pagini de activitati amuzante – Cartea este recomandata incepant cu varsta de 6 ani.

Scrie, calculeaza si, mai ales, joaca-te cu cu prietenele tale, printesele! Pleaca in aventura cu ele pentru a afla, prin intermediul jocului, cum sa devii o adevarata printesa care merge la bal, face calcule si exercitii de scriere, de citire si de comunicare. In acelasi timp, va fi o calatorie foarte amuzanta!

 

Prima mea biblioteca – 250 intrebari si raspunsuri – O recomandare pentru pustani

Ce este NASA? Ce este un tsunami? Cand s-a inventat metroul? Cine a fost Tutankamon? Aceasta carte raspunde unor astfel de intrebari si multor altora la care nici nu te-ai gandit! Iata prima mea biblioteca, o carte foarte utila chiar si pentru … parinti!


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”