Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Unde e sufletul? Când se întoarce? De ce nu se mai întoarce? Sunt întrebările pe care şi le pune un copil atunci când pierde pe cineva drag. Durerea copiilor trece de multe orineobservată fiindcă vârstă şi capacitatea lor de a-şi gestiona emoţiile îi împiedică de cele mai multe ori îşi exprime sentimentele sau ceară clarificările de care au nevoie.Atenţia şi grijă pe care le primesc din partea apropiaţilor în momentele acestea influenţează în mod direct înţelegerea evenimentelor, adaptarea şi integrarea pierderii.

În Săptămâna Internaţională a Conştientizării Doliului la Copii – 19-25 noiembrie, Centrul de Consiliere Psihologică şi Dezvoltare Personală, Psihomedeor lansează o serie de acţiuniîn direcţia conştientizării doliului la copii. Campania îşi propune atât familiarizarea cu nevoile copiilor în perioada de doliu cât şi conştientizarea importanţei sănătăţiiemoţionale a adulţilor aflaţi în proximitatea acestora.



În data de 19 noiembrie, în Ziua internaţională a doliului la copii, sub egida Psihomedeor şi susţinerea ONG-ului britanic Children’s Grief Awareness Day va fi derulată o campanie online de conştientizare: “Susţinem copiii care văd viaţă în albastru”;

În perioada 19 noiembrie- 5 decembrie vor fi organizate de Centrul Psihomedeor o serie de workshop-uri şi sesiuni de informare gratuite în 5 oraşe din ţară, acţiuni facilitate de Livia Caciuloiu şi Alex Caciuloiu, psihoterapeuţi cu experienţă practică extensivă în psihoterapia doliului, precum şi în organizarea şi derularea programelor de sprijin pentru persoane care au pierdut un om drag din 2010;

Colectarea şi distribuirea de cadouri pentru copiii dintr-un  Centrul de Plasament din București. În dimineaţa de Moş Nicolae copiii care trăiesc acut pierderea unui părinte sau separarea de familie vor avea o surpriză de la voluntarii proiectului care le vor oferi cadouri strânse special pentru ei pe parcusul campaniei de conştientizare.

 


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Descoperă cursurile “Școala de părințeală”