Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Săptămânile trecute au fost cele mai intense din viața mea. Am avut senzația că toate rolurile pe care le am trebuie să iasă la rampă în același timp, altfel universul meu se destramă. Mamă, soție, pe alocuri mamă singură, femeie ce muncește, femeie ce stă acasă cu copiii, femeie ce își îngrijește părinții, prietenă, noră. Nici nu prea e de scris pe tema asta prea mult. Când nu scriu, înseamnă că ori nu e suficient de interesant încât să scriu despre, ori e prea dureros să scriu despre.

Într-un fel cred că invitația Danei Lupșa cu doar câteva ore înainte de debutul evenimentului, de a participa la Conferința M.A.M.A – mothers are mere astonishing a fost providențială. Era pe to do list -ul meu, dar m-am trezit prea târziu, suficient de târziu încât să cred că nu mai găsesc niciun bilet la un eveniment care de câțiva ani se „vinde” cu casa închisă.



De ce a fost providențială invitația? Pentru că la conferința de anul acesta tema a fost legată de „Eu și rolurile mele”. „Mamă, soție, prietenă, femeie de carieră. Eu. Mai este timp şi pentru mine? Cum jonglez cu rolurile mele? Care este cel mai important şi de ce? Sau poate nu există roluri”, asta scria în descrierea evenimentului și trebuie să recunosc că este tema de gândire ce m-a preocupat cel mai mult în utlimul an. Pentru că atunci când nu mai poți să jonglezi cu toate rolurile pe care le ai, ele pot deveni sufocante. Și am trăit senzația aceasta din plin anul acesta. Așadar participarea a fost providențială pentru mine, deoarece am avut ocazia să aflu poveștile unor doamne cu experiențe de viață diverse și e terapeutic să vezi fațetele pe care le pot lua aceleași roluri în viața unor femei diferite, cu povești de viață diferte, cu viziuni diferite. E un câștig imens să plcei acasă, de la o astfel de conferință, îmbogățită cu confesiuni atât de valoroase pe care poate noi, femeile nu le-am putea face în niciun alt context.

Conferința MAMA este un concept al Asociației Happy Moms si este organizată anual în Brașov, Făgăraș, Cluj și Sibiu. Asociația Happy Moms are ca scop dezvoltarea personală și profesională a mamelor, copiilor și familiei ȋn general. Cel mai important proiect al asociației este Business Mom, aflat deja la a treia ediție, fiind un proiect care sprijină cu training, mentorat și promovare mamele singure sau care au renunțat la serviciu ȋn scopul de a deveni antreprenor. Proiectul a generat deja 13 afaceri ȋn crestere, ȋn interval de 3 ani.

Anul acesta banii strânși din vânzarea biletelor la conferință au vizat proiectul Incubator de talente – tabără de educație non-formală pentru copii cu rezultate bune la învățătură dar care provin din familii defavorizate. Chiar dacă nu ați participat la conferință, puteți face în continuare donații în contul Asociației Happy Moms, RO71BTRLRONCRT0252540401 (RON) deschis la Banca Transilvania, Beneficiar: Asociația Happy Moms CIF: 33230839, Detalii: Contribuție eveniment MAMA. Eu am făcut-o, așa că vă invit și pe voi.

Pe această cale vă vorbesc și de un alt proiect al Asociației Happy Moms. Lansarea volumului „Trăiri nespuse”, pe care îl puteți achiziționa de aici . Cartea „Trairi nespuse” ascunde in filele sale treisprezece povesti de viata rupte din sufletul a treisprezece femei de succes, femei puternice si hotarate, fiecare cu visul ei, cu implinirile ei, cu asteptarile ei (Dana Lupsa (coordonatorul volumului), lector univ. dr. ec., Asociatia Happy Moms, specialist PR, Dana Anghelescu, editor carte, Iulia Badea Gueritee, scriitoare, Lidia Badila, specialist comunicare, blogger, Atena Boca, presedinte Asociatia La Primul bebe, Ana Borca, initiatoare proiect Iia Calatoare, Andreea Dragomir, scriitoare, Mihaela Feodorof, mentor, coach, business consultant, Roxana Gabor Iliescu, jurnalist, speaker, antrenor de feminitate, Gigi Ghinea, psiholog scriitoare, Mathilde Ghesea, designer vestimentar, Daniela Palade Teodorescu, jurnalist, formator de opinie, agregator de comunitate, redactor sef Revista Cariere, Tatiana Tibuleac, scriitoare. Banii strânși din comercializarea cărți merg către un alt proiect al Asociației, Business Kid.


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Descoperă cursurile “Școala de părințeală”