Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Un aspect important pe care mereu l-am mentionat pe blog a fost si siguranta transportului copilului. Copilul trebuie fixat cat mai corect intr-un scaun de masina potrivit varstei si indiferent de nevoile lui, siguranta primeaza. Adesea am observat pe Facebook discutii in care mamele povesteau ca alaptau in mers pentru ca bebelusul nu se linistea. Recomandarea este oprirea masinii, alaptare apoi fixarea copilului si repornirea la drum.

Ce masina este buna si se potriveste unei familii ?

Decizia este a fiecaruia dintre noi – in functie de posibilitati. Mi-a placut o campanie auto din care spicuiesc cateva fraze din prezentare.

Există un moment în viața oricărui cuplu în care apare nevoia unei mașini noi – cel în care cei doi află că vor deveni părinți pentru prima dată. Însă cum alegi o mașină de familie atunci când nu ai condus niciodată cu un bebeluș pe bancheta din spate? Experiența de a conduce cu “a baby on board” nu poate fi nici povestită, nici intuită – ea trebuie trăită.



Pe un circuit presărat cu provocări din viața reală, cu câte o păpușă montanta intr-un scan auto de masina care simulează nevoile unui bebeluș adevărat, mai multe cupluri au testat nu doar noul model Opel Crossland X, ci și viața de familie pe patru roți.

,,Segmentul SUV din care face parte Crossland X este unul în creștere, iar fiecare model din această categorie vine cu propria lui poveste. În acest context vrem să ne diferențiem și din punct de vedere al comunicării, iar abordarea optimistă dată de poziționarea produsului – It’s a good life – ne-a permis să integrăm această activare într-o etapă specială a vieții: aceea în care ne pregătim să devenim părinți. Noul Crossland X înseamnă ergonomie, siguranță, eficiență și confort, esențiale pentru o mașina family friendly, completate de un stil inconfundabil”, declară Sorin Marian Dicu, Marketing Manager Opel România.

,,Opel a fost dintotdeauna un brand relevant pentru familii. Onest, aproape de realitatea lor, fără promisiuni în vânt. Așa că ne-am gândit și noi să privim familiile și nevoile lor dintr-un alt unghi. Am “parcat” puțin slide-ul care definea target-ul din perspectiva vârstei și a veniturilor, și ne-am uitat la ce au majoritatea familiilor în comun: momentul în care așteaptă primul lor copil și caută să-și schimbe mașina. Iar noul Crossland X este foarte potrivit pentru a le arăta ‘a little glimpse from the future’. Câteva cupluri, cinci păpuși plângăcioase controlate de la distanța și probe în funcție de “personalitatea” fiecăreia.

Și, ca să fim sinceri până la capăt, atât noi cât și viitorii părinți, am înțeles că deși mașina este pregătită din toate punctele de vedere pentru a face față oricărei provocări, în viața reală nici butonul consolei centrale, cu copil desenat pe el, nici spațiul din spate, măsuța pliabilă sau chiar un concierge gata să te ajute cu aproape orice problemă – nu te vor priva de urletele inevitabile ale copilului care pur și simplu nu mai are chef, ci doar iți vor face viața mai ușoară.

Un moment memorabil a fost atunci când operatorul “OnStar” se chinuia să cânte Twinkle Twinkle încercând să potolească haosul din mașina”, declară Mihai Fetcu, Creative Director, Geometry Global Bucharest

Va invit sa vedeti si acest filmulet lansat pe YouTube.

Cea mai buna masina pentru familie ?

De asemenea va mai invit sa citit un articol util in care putem afla la ce riscuri ne supunem copiii daca nu-i purtam in scaune de masina omologate.


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Descoperă cursurile “Școala de părințeală”