Urarea mea către ING și mulțumirile
pentru „cadoul minunat” făcut de sărbători

E ceva ce în mod normal nu aș posta aici. Sunt o persoană înțelegătoare, genul care e empatică cu toată lumea. Dacă vânzătoarea de la magazin vorbește urât, uită să dea  rest sau bon fiscal, primul lucru la care mă gândesc e că poate are probleme acasă, poate e supărată, e și ea om nu mașină, are sentimente și suflet. Încerc să mă protejez de emoții negative și să îi protejez și pe alții.

Mă cam enervează că trebuie să scriu asta și să vorbesc urât despre o companie. Dar în momentul în care mai multe mame (3000 conform celor de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, printre care și eu) nu și-au primit nici până la această oră (și mâine e Paștele) banii de indemnizații pentru îngrijirea copilului și alocațiile, din cauza unei probleme tehnice a băncii ING, mă simt datoare să informez și pe alții. Măcar să știe la ce să se aștepte pe viitor. Pe lângă mamele din Brașov care au optat pentru virarea indemnizației într-un cont ING, am înțeles că ar mai fi și salariați care ar fi trebuit să își primească salariile încă de Marți, 7 Aprilie, în condițiile în care compania la care lucrează a dat accept de plată, dar care probabil din cauza aceleiași erori tehnice a băncii au rămas fără bani de sărbători.
Și ce e la fel de supărător (poate chiar mai supărător) e că deși știa că are o problemă, ING nu a recunoscut și a mințit că de fapt banii din indemnizații nu au fost virați de către stat.
Pe scurt, Guvernul a decis ca prestațiile sociale aferente lunii Aprilie 2015 să fie virate mai devreme decât de obicei, în contextul sărbătoririi Paștelui ortodox. Toți asistații sociali din această țară și-au primit până la această oră indemnizațiile, pensiile, alocațiile, ajutoarele de handicap, etc.. Excepție mamele din Brașov, aflate în concediu de îngrijire a copilului, cliente ale băncii ING.
La Brașov, Agenția pentru Plăți a dat accept de plată sumelor aferente indemnizațiilor și alocațiilor în cursul zilei de Joi dimineață. Știu asta pentru că am sunat la Agenție și pentru că toate băncile din Brașov și chiar și Poșta viraseră până Joi după masă banii. De unde știu că toate băncile băgaseră banii în conturile mamelor încă de Joi? În era grupurilor de Facebook există întotdeauna un thread lunar în care mamele anunță când și la ce bancă au intrat banii. Joi seara, clientele ING erau singurele care nu aveau bani în cont. Până și Poșta livrase banii. De curiozitate, Joi seara am sunat la call center-ul ING fiind convinsă că este o problemă tehnică la mijloc. Am fost asigurată că ei nu au nicio problemă și că de fapt nu au primit acceptul de plată de la stat. 
În cursul zilei de Vineri am sunat la Agenția pentru Plăți Brașov, am discutat de două ori chiar cu contabilul, care mi-a explicat că acceptul de plată a fost dat pentru toate băncile, dar că ING are o problemă tehnică din cauza căreia nu poate vira banii, pe care se străduiește să o rezolve. Că directoarea ING a fost chemată la Agenția pentru Plăți, că se știe de problemă la București și la Amsterdam și că cei de la ING au termen până la ora 18 să rezolve problema și că banii vor intra în cont până la finalul zilei de Vineri, 10 Aprilie.
Am sunat din nou la Call Center-ul ING, în cursul serii când deja era evident că banii nu sunt în cont. Din nou mi s-a spus că nu e nicio problemă, că Agenția pentru Plăți e cea care nu a dat acceptul de plată, că la ei transferurile nu se fac manual, ci automat din sistem. Am întrebat dacă există o problemă tehnică, din nou mi s-a spus într-o primă fază că nu. A fost nevoie să cer escalare la un superior și să le spun că am discutat cu cei de la Agenția pentru Plăți, că problema e deja cunoscută și la Amsterdam și că e surprinzător cum în aceste condiții mie ca și client mi se spune că nu e problema băncii…În acel moment au recunoscut că într-adevăr au o problemă tehnică și că lucrează la rezolvarea ei, dar că nu îmi pot garanta când vor intra banii.
 
Este sâmbătă. cu o zi inainte de Înviere și banii nu sunt în cont. Mă întreb dacă cineva va mai lucra în perioada sărbătorilor și dacă interesul lor pentru rezolvarea problemei e chiar atât de mare pe cât spun. Mă întreb cu ce le ajută pe mamele sau pe salariații care nu au avut bani de cadouri să își primească banii in Duminica Paștelui sau luni când toate magazinele sunt închise. Eu am un soț, niște părinți sau prieteni care la nevoie mă pot ajuta cu bani, dar sunt mame unice întreținătoare ale familiei. Folosesc banii pentru mâncare, medicamente, cadouri. Pentru copiii lor, Iepurașul nu mai vine anul acesta, din cauză că au avut ghinionul să își deschidă cont la o bancă ce preferă să investească 10 milioane de euro într-un proces de rebranding, dar nu e capabilă să soluționeze o problemă tehnică în timp util, sau măcar să recunoască faptul că are o problemă tehnică.

 

 

 

 

 

 

În ce mă privește, după ce vor fi virați banii, voi închide contul. Oricum e posibil ca statul să înceteze convenția cu ING tocmai din cauza situațiilor de acest gen. Din păcate, deși ING are un marketing excelent, livrează mult mai puțin decât promite. Angajații sunt excelenți (am fost întotdeauna tratată cu promptitudine și respect), însă transferurile prin ei durează foarte mult, iar rețeaua de bancomate este minusculă. Am mai închis 2 conturi pentru că dura mai mult decât la alte bănci să transfer bani internațional și comisioanele erau mai mari. Dar nu mi-aș fi imaginat niciodată că risc să nu îmi primesc salariul sau indemnizația la timp.
Later edit: Sambata in jurul pranzului au reusit imposibilul si au efectuat viramentele restante.

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.

Despre mine

Daca ti-a placut acest articol apasa Like paginii Inbratelamami. In cazul in care doresti o consultatie in alaptare foloseste pagina de contact sau alatura-te comunitatii din grupul de sprijin In brate la mami - sprijin in alaptare

Implica-te in discutie, lasa un comentariu

avatar