10 reguli de utilizare a uleiurilor esențiale

1. Mai puțin = mai mult: întotdeauna începem prin aplicarea cantității minime de ulei esențial și dacă nu are efectul dorit, mai punem.
2. Uleiurile esențiale nu se aplică direct în ochi, nas, urechi.
3. Uleiurile esențiale nu se aplică pe piele decât după ce v-ați asigurat dacă trebuie diluate sau nu.
4. Pentru copii uleiurile esențiale se folosesc doar diluat. Pentru bebeluși se folosesc diluții mari (1 pic la 10-20 ml ulei vegetal).
5. Uleiurile esențiale nu se aplică niciodată pe zonele genitale, decât diluate foarte puternic.
6. Uleiurile esențiale nu se pun în apa de baie fără un emulgator ca mierea, laptele, sărurile de baie, sau sarea de masă.
7.Uleiurile esențiale nu se ard în vaporizatoare cu candelă, căldura le distruge proprietățile terapeutice.
8. Uleiurile esențiale se folosesc intern doar dacă sunt recomandate de firma producătoare pentru o astfel de utilizare.
9. Evitați expunerea la soare timp de 12 ore de la utilizarea uleiurilor fotosensibilizante.
10. Dacă nu știți unde să aplicați un ulei esențial, puneți-l pe tălpi. Va intra în circulația sanguină în cca. 30 de secunde și corpul îl va duce unde are nevoie

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.

Despre mine

Daca ti-a placut acest articol apasa Like paginii Inbratelamami. In cazul in care doresti o consultatie in alaptare foloseste pagina de contact sau alatura-te comunitatii din grupul de sprijin In brate la mami - sprijin in alaptare

Implica-te in discutie, lasa un comentariu

avatar