Grup de sprijin in alaptare

Grupul de sprijin în alăptare

Totul despre grupul de alaptare

Viața de mamă poate fi o călătorie lină sau una plină de provocări. Poate fi precum călătoria planificată până la cel mai mic detaliu, care duce la destinația mult visată. Sau poți ajunge la o destinație la fel de interesantă dar neplanificată, în urma unei aterizări de urgență. Cert este că mamele și viitoarele mame au nevoie de sprijin emotional și informații corecte, indiferent de destinație. Au nevoie de sprijin la nivelul comunității. Au nevoie de încurajări, de empatie, au nevoie să se reflecte în imaginea altor mame care să le fie ghid.

În cadrul grupului de sprijin în alăptare cu participare gratuită, mamele și viitoarele mame primesc informații de bază despre alăptare și îngrijirea copiilor, au parte de sprijin emoțional de la mamă la mamă și pot reuși să își hrănească copiii în cel mai firesc mod cu putință, prin învățare socială, adică prin observarea altor mame care alăptează.

Întrebări frecvente despre grupul de sprijin în alăptare

Când se derulează întâlnirile și unde pot afla de ele?

Întâlnirile se derulează săptămânal și sunt anunțate la secțiunea de evenimente a paginii În brațe la mami

Cine poate participa la întâlniri?

La întâlniri pot participa mamele și viitoarele mame interesate să socializeze cu alte mame, să afle într-o manieră prietenoasă informații despre alăptare, hrănirea sugarului, dezvoltarea copilului mic. Până la ora actuală nu am primit nicio solicitare de participare din partea vreunui tătic sau viitor tătic, însă suntem un grup incluziv.

Întâlnirile grupului sunt ca un curs?

Întâlnirile grupului de spriin pentru mame nu sunt cursuri (de alăptare, de diversificare, de înțărcare, etc). Chiar dacă abordăm tematici diferite, cu fiecare întrunire, iar informația valoroasă este dublată de experiența împărtășită a altor mame, întâlnirile grupului de sprijin nu au structura unui curs fomal. În cazul în care ești o viitoare mămică interesată de cursuri prenatale sau o mamă ce are nevoie de consiliere sau cursuri în alăptare, diversificare, înțărcare te vom direcționa, cu mare drag, către resursele din comunitate ce oferă aceste servicii, contra cost.
Totodată, la întrunirile grupului de sprijin nu se pot efectua consilieri indviduale în alăptare.

Pot participa și dacă nu alăptez sau nu am reușit să alăptez?

Cu siguranță. Deși discuțiile din cadrul grupului se axează inevitabil și pe aspect legate de alăptare și hrănrea cu lapte matern, mamele care nu alăptează sau nu au reușit să alăpteze sunt binevenite. În cadrul grupului avem teme dedicate dezvoltării copilului, dar și componente de sprijin emotional pentru mame, indiferent de opțiunile lor de parentaj. Discuțiile sunt civilizate, atmosfera este prietenoasă și nu judecăm.

Cât costă participarea?

Participarea este gratuită, grupul funcționând pe bază de voluntariat. Se pot face donații, din banii strânși urmând să fie achiziționate materiale educaționale și resurse pentru grup.

Un astfel de proiect de strângere de fonduri am derulat în cadrul Brașov Heroes 2018 – cursa cu obstacole a comunității.

Testimoniale

Ce spun mamele care au patricipat la cursuri

Vrei sa afli mai multe detalii  ?

Folosește următorul formular de contact

Numele tau (required)

Adresa ta de email (required)

Subiect

Mesajul tau

[recaptcha]

This entry was posted in . Bookmark the permalink.