Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


 • AndreeaOlajpg
 1. 1

 

 

 

Iți dorești sa participi la un curs online?
Contactează-mă

Petrecem mai mult timp încercând să rezolvăm problemele de somn ale copiilor noștri (care sunt de fapt perioade normale de trezire pe timp de noapte), decât să căutăm modalități pentru a face față inevitabilelor nopți nedormite

~ ”Centrul de alăptare al Universității California”

Curs pentru părinți

 „Somnul copilului alaptat”

La copilul mic, somnul neîntrerupt pe timp de noapte este un proces ce se consolidează gradual în primii ani de viață. Ca atare, ca părinți, viața alături de un bebeluș sau de un copil mic e presărată cu multă iubire dar și cu multe nopți nedormite.

Ce înseamnă normalitatea în somnul copilului alăptat? La ce strategii putem apela pentru a face față trezirilor normale pe timp de noapte? Cum se odihnește familia în care mama alăptează? Sunt câteva din întrebările la care vom răspunde împreună, în primul curs din România, dedicat Somnului copilului alăptat și susținut de un Psiholog, Consultant în alăptare certificat internațional IBCLC.

Subiecte abordate

 • Cum și cât doarme un copil alăptat?
 • De ce se trezesc bebelușii și copiii mici pe timp de noapte? Și de ce e normal să o facă?
 • Bebe adoarme în brațe dar se trezește imediat ce îl pun jos. Ce pot face?
 • Bebe pare că doarme foarte puțin. Este normal?
 • Când va începe copilul să doarmă toată noaptea?
 • Dormim cu bebelușul în același pat sau separat?
 • Despre beneficiile bed sharing-ului (partajarea aceluiași pat cu copilul alăptat) și reguli generale de siguranță în timpul somnului
 • Care sunt riscurile training-urilor de somn și ale încercărilor de a forța bebelușii și copiii mici să doarmă toată noaptea chiar dacă nu sunt pregătiți pentru asta?
 • Cum îi ajutăm pe copii să se odihnească mai bine dar mai ales ce putem face pentru a ne odihni noi mai bine?
 • Înțărcarea de noapte. Este potrivită pentru mine și copilul meu? Cum și când?

Detalii despre curs

Cui se adresează acest curs?

Gravidelor și mamelor care alăptează și vor să înțeleagă normalitatea în privința somnului copilului mic (cu vârsta între 0-3 ani)

Celor implicați în îngrijirea și consilierea diadei mamă – copil alăptat
S-ar putea ca acest curs să nu vi se potrivească: • Dacă sunteți în căutare de strategii de sleep training
 • Dacă sunteți în căutare de strategii de înțărcare forțată pe timp de noapte

Durata cursului ~ 3h30

Cursul este live, interactiv, permite discuții și schimbul de materiale între speaker și participanți, se poate participa de oriunde atâta timp cât există o conexiune bună și stabilă la Internet.

Seminar dedicat profesioniștilor

 „Alăptarea și frenurile restrictive”

Impactul anchiloglosiei asupra alăptării este de cele mai multe ori unul semnificativ. Din păcate, frenurile linguale restrictive și impactul lor asupra alăptării sunt aspecte recunoscute doar de puțini profesioniști din domeniul medical.

Seminar dedicat profesioniștilor care activează în domeniul îngrijirii diadei mamă – copil și care doresc să își îmbunătășească cunoștințele în domeniu, susținut in cadrul Asociației Consultanților în Lactație din România.

Subiecte abordate

 • Dinamica și anatomia suptului
 • Anchiloglosia (frenul lingual restrictiv). Definiție, cauze, simptome
 • Clasificarea Anchiloglosiei (a tipurilor de frenuri linguale restrictive)
 • Frenul restrictiv al buzei superioare
 • Metode de diagnosticare a frenurilor restrictive (manevra Kotlow, scala Hazelbaker, manevra Murphy, diagnosticarea unui copil mai mare de 6 luni). Limitele diagnosticării bazate doar pe aspectul morfologic al limbii.
 • Intervenții în cazul alăptării unui copil cu fren lingual și/ sau labial restrictiv (frenotomie, terapie CST, managementul anchiloglosiei fără frenotomie)
 • Frenotomia. Necesară sau nu? În ce condiții? Ce spune comunitatea internațională de experți
 • Efecte pe termen lung ale anchiloglosiei netratate.
 • Influența altor probleme anatomice și structurale asupra alăptării
 • Rolul și limitele consultantului în alăptare IBCLC în managementul alăptării în contextul anchiloglosiei
 • Provocări ale consultantului IBCLC din România în abordarea diadei mamă – copil în contextul anchiloglosiei

Detalii despre curs

Durata cursului ~ 5h

Cursul a avut loc la sala de training a sectiei de Terapie Intensiva Nou-nascuti a Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii „Marie Curie” si on-line prin platforma de conferinte on-line Webex

Testimoniale

Ce spun mamele care au patricipat la cursuri

“Să știi că m-am bucurat tare mult că am participat la cursul tău, chiar a fost una din puținele investiții înțelepte din zonă de cursuri legate de bebe. Conținutul a fost extrem de bine structurat, și căldura și pasiunea cu care ai povestit, păstrând totuși o abordare nepărtinitoare, au fost foarte bine venite. Cred că această este singura soluție care poate să funcționeze pentru un curs de acest fel, folosirea de informații statistice credibile, adică abordarea științifică și nu din auzite (sau că așa am pățit eu la copiii mei), combinată cu bunul-simț și logica.
Față de alte cursuri on-line sau video, mi-a plăcut foarte mult de ține, pentru că s-a văzut clar că nu vrei să vinzi ceva, ci că pur și simplu vorbești deschis și cu drag.
Părerea mea este că vei avea success, pentru că este foarte ușor să participi la un webinar, între timp să știi că am fost cu tânărul și cu prieteni în parc, apoi am ajuns acasă, te-am lăsat pe speaker cât am hrănit copilul, apoi pe căști când l-am adormit și mi-am văzut de treabă. La un curs în sală nu știu dacă aș fi venit atâtea ore.
Iarăși, faptul că ai discutat cu fiecare participant a fost super drăguț, am apreciat că putem discută despre situațiile specifice fiecăreia.
Încă o data felicitări, sper să mai organizezi și alte tematici, pentru mine e câștigatoare abordarea ta deschisă și logică. Plus că toate metodele și soluțiile discutate sunt umane și blânde, și au mai mult sens decât toate miturile și sfaturile care circulă.”

Oana Datki

“Am cunoscut-o pe Andreea în grupurile de profil, cel de alăptare și cel destinat ajutorului copiilor cu restricție de fren. Avem vreo 4 luni de “experiență” în alăptare, început greoi, probleme legate de supt, atașare. Primul copil. În acel moment alaptam încă cu protecțiile de silicon, fără sa-mi explic de ce, de ce nu pot alapta simplu, natural, de ce râgade, de ce reflux, de ce atașare imposibila fără ele. Long story short, am început sa citesc și am primit suport real în grupuri, Andreea fiind parte din tot ce am înțeles și ce am citit. Ea e cea cu răspunsurile extrem de complete, complexe, care acoperă toate nelămuririle, care explica clar și practic, sa pricepi și sa înțelegi tot tabloul. Munca Andreei începe cu mult înainte de a evolua un supt. Cred ca asta este foarte important pentru mine, atunci când mă gândesc la un consultant și la o evaluare de supt: sa am siguranța faptului ca omul din fața mea este antrenat în toate fațetele situației, pornind de la starea psihica a mamei, mediu, poziție, alimentație și terminând cu orice problema fizica care ar putea îngreuna acest proces frumos al alăptării. Un om mult prea modest pentru cât știe, un om discret și extrem de bine pregătit, atât pentru partea fizica a lucrurilor, cât și pentru partea psihica/ afectivă. Un om fain, pe care mă pot baza, atât pt o întrebare de parenting, cât și pentru rezolvarea oricărei probleme legate de supt. Pentru ca ea le acoperă pe toate și asta este foarte important. Să privească problema, dar sa caute soluții și dincolo de ea :)”

Ramona Munteanu

“Mă bucur că am participat la un curs minunat, unde am primit o mulțime de infomatii utile și foarte necesare. Singurul regret este nu am putut obține aceste informații mai la început de drum probabil că mi-ar fi ușurat puțin toată situația, însă chiar și acum când copilul meu are 11 luni pot spune că informațiile sunt binevenite. Nu este ceva fără de care să nu te poți descurcă, însă dacă le știi totul este mai simplu, îți asculți altfel înstinctul și copilul. Poți trece mai blând, mai liniștit peste toată perioadă dificilă când toată lumea “urla” informații din toate părțile, despre tot…si evident tu abia le dai peste nas că nu ai la îndemână decât un copil mult prea mic pentru a avea încredere în ce vrea (deși este greșit) și un instinct pe care l-ai înfundat și i-ai “dat în cap” ori de câte ori a încercat să îți spună ceva. Și atunci asculți, asculți vocea cunoscuților și a internetului. Cursul nu m-a ajutat să doarmă copilul toată noaptea, și nici nu am participat cu această idee în cap, ci m-a ajutat să înțeleg că am un copil care trece printr-o perioadă de dezvoltare nemaintalnita pe parcursul vieții, extrem de dificilă și de solicitantă, și din această cauza are nevoie de mine și de alăptat. Am învățat că trebuie să abordez această perioadă blând și optimist, să nu caut bareme și să încerc să îmi introduc și copilul acolo, să nu mă panichez dacă se trezește des, sau dacă doarme mai puțin.
Recomand cursul și pentru mămicile ai căror copii dorm nopatea, e foarte util și interesant, ajută să ne abordăm copii altfel decât “ne învață” societatea (că pe niște mici monștrii manipulatori care vin să ne perturbe viață și care au nevoie doar să mănânce).
Mulțumesc pentru că mi-ai oferit posibilitatea de a participa!”

Andra Voicu

“În ceea ce privește cursul, îți mărturisesc că este primul curs la care particip. Prima investiție de acest gen. Aici în Germania am mai participat la cursuri, traning-uri cu și despre bebe, dar toate plătite de casa de asigurări și făcute de moaşă. Sunt o mamă care nu am vrut să investesc din punct de vedere financiar în copil. Dar sper să nu mă înțelegi greșit. Am investit dar nu haotic, nu în cursuri și nici timpul nu l-am pierdut informându-mă din cărți sau internet cum să-mi cresc copilul sau ce mă așteaptă la naștere. Am primit sfaturi, dar în cele din urmă am făcut cu mi-a spus inima și instinctul de mamă.
Așa a fost și cu acest curs. Am stat am analizat și am constatat că a fost “dragoste la prima vedere”, acceptarea de a participa la curs. Și precum dragoste la prima vedere a fost și față de soțul meu, care este un om minunat și în privința căruia nu m-am înșelat, îți mărturisesc încă o dată: sunt extraordinar de entuziasmată, încă, mulțumită și regăsită în tot ceea ce, cu dibăcia și experiența ta, ai reușit să ne prezinți. Cu multe emoții dar cu o atât de profundă și frumoasă expunere, cel puțin pe mine, m-ai convins că data viitoare nu voi mai ezita nici o secundă. Voi participa cu și mai mare deschidere. Am învățat lucruri minunate și interesante despre om și mai ales despre minunile vieții noastre, copilașii noștri.”

Ioana Roșca

Fiecare viitoare si proaspata mamica este cuprinsa de frica, nesiguranta si multe griji cand vine vorba despre puiul ei. Alegerea de a-ti alapta puiul de om este una dintre cele mai intelepte dar si minunate decizii. Cu ajutorul sfaturilor rapide si eficiente pe care le-am primit am reusit sa trecem cu bine peste inspaimantata greva a suptului si sa stimulez lactatia. Datorita dumneavoastra puiul meu e un pui fericit bucurandu-se de cel mai ,,viu” lapte ale carui beneficii sunt incomparabile si inconfundabile. Mii de multumiri de la un pui fericit si o mama implinita

Alexandra

Eu am fost norocoasa si am reusit sa alaptez fara sfaturi din exterior de la bun inceput. Am apelat la un consultant in alaptare privind o problema de…intarcare. Ma asteptam de la Andreea la un mail cu 2-3 idei si gata. In schimb mi-a oferit numarul ei de telefon si am vorbit aproape o ora! Am fost incurajata(fiind vorba despre o situatie medicala), lamurita, inteleasa. Mi-a oferit sfaturi din experienta proprie si asta m-a ajutat foarte mult. Cum i-am spus si ei. Mi-a confirmat ca este un om frumos atat in exterior, cat si in interior. Multumirile mele nu sunt suficiente!

Cristina Ghimbasan

“E greu sa găsesc niște cuvinte potrivite pentru a-mi exprima colaborarea cu Andreea, e mai mult decât un simplu consultant. Este un om deosebit, cu multa răbdare, dăruire și înțelegere, care cauta toate variantele pentru a găsi soluția problemei. Sa nu mai spun de faptul ca nu uita de tine după consultație, în continuare mi-a fost alături și m-a ajutat. Nu am decât cuvinte de mulțumire, de lauda la adresa ei și as recomanda-o din tot sufletul.”

Teodora Ciobotaru

“Informațiile transmise de tine sunt foarte utile, mă bucur că am participat la curs și că le-am aflat. M-au pregătit psihic pt perioadă ce urmează și mi-au confirmat că bebe are somn normal și că ce urmează a se întâmpla e tot normal. A fost super”

Raluca Ifteni

„Mi-a plăcut cursul. A fost foarte bine sistematizat, mi s-au confirmat anumite lucruri. Mi-a plăcut foarte mult și maniera de desfășurare a cursului”

Amalia Chiș

“Andreea Ola este omul de care ai cu certitudine nevoie daca alaptezi, vrei sa ai o relatie minunata de alaptare cu bebelusul tau sau poate vrei sa relactezi, sa reusesti sa readuci copilul la san. Calma, competenta, placuta, te ajuta si te indruma pe harta necunoscuta a hranirii bebelusilor cu lapte de mami, poate chiar in brate la mami :). Da, Andreea stie tot si poate sa ajute. O recomand oricui are nevoie de acest ajutor. Frenuri linguale, bebelusi care fac greva suptului, alaptare in timpul sarcinii, toate acestea sunt parte din universul in care opereaza Andreea, un noroc pentru mamicile din Brasov si nu numai.”

Alice Costin Stan

“Andreea este o persoana cu care vrei sa ai de-a face:informata, super profesionista, empatica si face totul cu plăcere si din dorinta sincera de a ajuta.”

Hliban Melania

“Extraordinara initiativa se a sprijini mamele care alapteaza si de a oferi informatii profesionale! Poate se mai schimba ceva in mentalitatea viitoarelor mamici. Personal, iti multumesc pentru raspunsurile prompte care m-au ajutat foarte mult si mi-au redat puterea de a merge mai departe si de a-mi alapta pruncul.”

Mihaela Cioban

Vrei sa afli mai multe detalii despre cursul online?
Contactează-mă

Folosește următorul formular de contact

Numele tau (required)
Adresa ta de email (required)

Subiect

Mesajul tau

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!

Cursuri online “Școala de părințeală”