Curs specializare în lactație IBCLC

De Andreea OLA Fără categorie
Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Curs specializare în lactație IBCLCCe vei învăța?

 • Subiecte în acord cu IBLCE Detailed Content Outline, programa examenului pentru obținerea certificării IBCLC:
 • ✅ Scaunul și urina sugarului alăptat;
 • ✅ Somnul copilului alăptat;
 • ✅ Cercetare științifică în alăptare;
 • ✅ Alăptarea în sarcină și în tandem;
 • ✅ Despicăturile de buză și palat în alăptare;
 • ✅ Frenul lingual restrictiv în alăptare (Anchiloglosia)
 • Cursurile sunt în format video, pre-înregistrat și fac parte din Cursul de 105 ore pentru certificarea IBCLC, organizat de Asociația Consultanților în Lactație din România.

Conținut curs

Scaunul și urina sugarului alăptat
Aspecte acoperite în această unitate de curs:✅ Output-ul de urină și scaun la sugarul alăptat; ✅ Aspecte normale și aspecte anormale ✅ Diferențe între flora intestinală a sugarilor alăptați comparativ cu cea a sugarilor hrăniți cu lapte praf ✅ Rolul consultantului în alăptare în consilierea pe aspecte de output și urină la sugarul alăptat

 • Scaunul și urina sugarului alăptat (curs video)
  00:00

Somnul copilului alăptat
Aspecte acoperite în această unitate de curs:✅ Particularități ale dezvoltării creierului în primii ani de viață și legătura cu speciospecificitatea laptelui matern și dezvoltarea somnului; ✅ Particularități ale somnului sugarilor alăptați; ✅ Dormitul în același pat cu sugarul, dormitul separat; ✅ Reguli de siguranță legate de somn; ✅ Poziția corectă de somn a sugarilor; ✅ Rolul consultantului în alăptare.

Cercetare științifică în alăptare
Aspecte acoperite în această unitate de curs: ✅ Ce este cercetarea științifică? ✅ Importanța cercetării științifice în alăptare; ✅ Tipuri de cercetare; ✅ Interpretarea rezultatelor cercetării științifice; ✅ Niveluri de dovadă științifică pentru o practică clinică bazată pe dovezi.

Alăptarea în sarcină și în tandem
Aspecte acoperite în această unitate de curs: ✅ Ce reprezintă alăptarea în sarcină și în tandem? ✅ Care sunt principalele preocupări legate de siguranța alăptării în sarcină și în tandem? ✅ Aspecte practice în consilierea persoanelor aflate în situații de alăptare în sarcină și în tandem.

Despicăturile de buză și palat în alăptare
Aspecte acoperite în această unitate de curs: ✅ Prevalența acestor malformații și cauzele lor; ✅ Evaluarea în situații speciale (ex: despicăturile submucoase); ✅ Impactul despicăturilor oro-faciale asupra alăptării și hrănirii sugarului; ✅ Aspecte practice în consilierea alăptării cu despicături de buză și / sau palat.

Frenul lingual restrictiv în alăptare (Anchiloglosia)
Aspecte acoperite în această unitate de curs: ✅ Suptul funcțional versus suptul disfunctional; ✅ Rolul central al limbii în alăptare; ✅ Anchiloglosia: definire, prevalență, cauze; ✅ Metode și instrumente de evaluare a mobilității limbii; ✅ Rolul consultantului în alăptare în consilierea în contextul anchiloglosiei;

Evaluări și recenzii de la cursanți

Nicio recenzie până acum
Nicio recenzie până acum

Cursuri online “Școala de părințeală”