Blog scris de Andreea Ola, consultant alaptare & lactatie IBCLC Brasov

In brate la mami este fărâma mea de viață. În brațe la mami este un proiect început din dorința de a da mai departe ceea ce am primit la rândul meu. Scriu despre alăptare pentru că am avut parte de un start dificil în relația dintre mine și pruncul meu și pentru că am reușit să îl depășesc. Asta m-a convins că orice mama poate oferi puiului ei hrana de care are nevoie în primii ani de viață. Scriu despre attachment parenting pentru că i-am descoperit principiile într-un mod natural și firesc. Și m-a convins că e norma biologică de a ne crește copiii.

Despre mine

Știi că ești mamă atunci când îți este dificil să te definești și altfel decât prin faptul că ești mamă.

Așadar, sunt mama a doi copii: unul pe care îl țin cât mai des în brațe, deși a depășit vârsta de 1 an și unul care a deci să nu mai vină pe lume.

Sunt din Brasov. Sunt licențiată în Psihologie și Pedagogie (2007 – Universitatea “Transilvania” din Brașov – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, ultima promoție cu dublă specializare).

După absolvire am lucrat în domeniul psihologiei organizaționale (ca atare am un Master în domeniul Resurselor Umane). Îmi place să spun că experiența în domeniu mi-a arătat defectele sistemului educațional și m-a apropiat și mai mult de conceptul de educație individualizată, centrată pe copil și mai puțin pe pedepsele și recompensele din abordarea educațională clasică.

În prezent sunt psiholog clinician și consultant în lactație certificat internațional (IBCLC).

Dincolo de toate, sunt o mamă care s-a lovit de viciile sistemului și deși pare simplist și reducționist spus, momentul în care am simțit cu adevărat bucuria de a fi mamă, a fost momentul în care am “reînvățat” să îmi țin copilul în brațe.

Am o experiență personală în relactare și alăptarea unui copil cu fren lingual restrictiv, ipostaze care m-au făcut să studiez domeniul lactației la modul cel mai serios posibil, prin acces la cursuri de formare și informație de nivel academic. Sunt de asemenea în procesul de formare pentru a deveni consilier în alăptare acreditat internațional (IBCLC L-88124).

Scopul articolelor pe care le public este de a oferi informație bazată pe dovezi, care să permită mamelor să ia decizii informate și asumate și să își atingă obiectivele pe care și le-au propus în hrănirea și creșterea copiilor. Dincolo de articolele documentate, vorbesc uneori și despre viața mea și trăirile mele ca mamă (articolele din categoria Personal.) Indiferent că rezonați sau nu cu viziunea mea, am rugămintea să tratați cu respect această incursiune în viața mea.

Deși promovez attachment parenting-ul (cu tot ce presupune acest concept: alăptare la cerere și autoînțărcare, co sleeping și parenting responsiv, etc.) normalizarea alăptării și accesul gratuit al cât mai multor mame la informații despre alăptare, scopul meu nu este să trasez standarde de perfecțiune în parenting și nici să impun idealuri de neatins. Am convingerea că fiecare părinte acționează cu bună credință, în lumina nivelului de conștiință la care a ajuns. Tratați fiecare informație pe care o citiți cu un ochi critic (inclusiv informațiile promovate pe acest blog).

Informațiile de pe acest site nu înlocuiesc sfatul unui medic sau consultanța specializată în lactație.

Nu există rețete de parenting, nu există părinți perfecți, însă există o mulțime de momente perfecte în drumul spre devenire al părinților și copiilor.

 

Formare:

Un om este mult mai mult decât suma cursurilor și a educației urmate. Dar pentru că avem nevoie de “ancore” care să legitimeze informația pe care o citim, mai jos regăsiți câteva detalii despre interesele mele și felul în care s-au reflectat în formarea mea:

  • Noiembrie 2015 –  Consultant în alăptare acreditat internațional (IBCLC L-88124).
  • Martie – Aprilie. 2015 Academy of Breastfeeding Medicine și iLactation Joint Conference – “Working Together for Breastfeeding Success”
  • Martie 2015 – Workshop “Using the Hazelbaker Assessment Tool for Lingual Frenulum Function” – Alison Hazelbaker
  • Februarie 2015 – „Maternity Care Practices and Their Impact on the Microbiome” – Penny Simkin, Gold Midwifery 2015
  • Decembrie 2014 – Februarie 2015 – „Education in Lactation” , curs de 90 de ore de nivel academic, de specializare în lactație – Asociația Consultanților în Lactație din România
  • Octombrie 2014 – „Sleep Ecology and Development in Early Infancy” – Prof Helen Ball – Gold Perinatal Conference 2014
  • Septembrie 2014 – Conferința „Dr. Dan Siegel pentru prima oară în România” – Dr. Dan Siegel – Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, Bucureti (România) Atelier I: Puterea Prezenţei Conştiente a Părintelui în Viaţa Copilului: Ataşament, Joc şi Transformare . Atelier II: Brainstorm – Cum să ne creștem copiii ținând cont de dezvoltarea și funcționarea creierului în perioada 0-24 de ani
  • Iulie 2013 – Septembrie 2013 – „Nutrition and Physical Activity for Health” – University of Pittsburgh, online platform
  • Octombrie 2008 – Iulie .2010 – Master în Gestiunea și Dezvoltarea Resursei Umane – Universitatea „Transilvania” – Facultatea de Drept și Sociologie
  • Octombrie 2003 – Iulie 2007 – Licență în Psihologie și Pedagogie – Universitatea „Transilvania” – Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Traseul meu profesional îl puteți parcurge aici

Doriti sa stabiliti o consultatie ? Va recomand sectiunea Programari consultatii