Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Pe 1 August debutează Săptămâna Internațională a Alăptării, un eveniment anual, sărbătorit începând cu 1992, în peste 120 de țări din întreaga lume, eveniment ce comemorează adoptarea Declarației Innocenti.
Este un prilej pentru a promova alăptarea și a aduce în atenția publicului teme centrale legate de alăptare. În acest an tema Săptămânii Alăptării este Breastfeeding at Work – Let’s Make it Work, aducând în atenția publicului drepturile femeilor care muncesc și alăptează și necesitatea unor acțiuni globale care să faciliteze posibilitatea mamelor care muncesc în sectorul formal sau informal de a beneficia de dreptul de a-și alăpta copilul, continuând în același timp munca.
La debutul Săptămânii Alăptării mă voi afla în Cluj, unde se va organiza unul din cele mai interesante evenimente dedicate acestei manifestări.



Centrul de educație prenatală și consiliere în alăptare „Burtica mea” va organiza pe parcursul săptămânii o serie de întâlniri cu medici, nutriționiști, psihologi, kinetoterapeuți, specialiști din domeniul juridic care vor răspunde întrebărilor mamelor.
Evenimentul susține înființarea primei bănci de lapte matern din România, banii strânși din donațiile oferite de mamele participante urmând să fie direcționați către banca de lapte matern.
Programul evenimentului
bfSâmbătă, 1 august (Hotel Central, str. Victor Babeș, nr.13, Cluj-Napoca)
Nutriție și stil de viață sănătos în sarcină și alăptare
10:30-13:30 Nutriție și stil de viață sănătos pentru burtici
– Ce să mănânc pentru ca bebeșul să fie fericit și mulțumit în burtica mea?-Flavia Manole, nutriționist
– Kinetoterapia profilactică, o metodă eficientă în menținerea sănătății femeii însărcinate – Sanda Lădar, terapeut
– Mamă sănătoasă, copil sănătos! Mișcarea în timpul sarcinii!- Emilia Cotul, trainer personal
– Prima bancă de lapte matern din România. Informații despre ce înseamnă aceasta și cum poate salva viețile nou-născuților. Invitat special Eugenia Dobrescu, tehnician nutriționist și manager proiect
– Ești și mai frumoasă când ai burtică. Învață cum să te machiezi rapid și simplu atunci când ești proaspătă mămică– Ramona Bogdan, make-up artist
16:00-18:30 Nutriție și stil de viață sănătos pentru întreaga familie.
– Burtica după naștere: cum revin la măsurile ideale după ce am născut? –Emilia Cotul, trainer personal
– Nutriție sănătoasă pentru întreaga familie – motiv de bucurie să vă revedem pe toți cei care faceți parte din familia “Burtica Mea” Invitat special – Eugenia Dobrescu
Marți, 4 august (Bastionul Croitorilor, str. Baba Novac, nr. 35, Cluj-Napoca)
– 17:30 Mă întorc la muncă și încă alăptez!Cum facem ca acest pas să fie mai ușor pentru noi și copilul nostru? Abordare psihologică și medicală – dr.Teodora Cătinaș, medic specialist pediatrie, consultant în alăptare certificat IBCLC și Oana Budacu, psiholog specialist în evaluarea atașamentului la copii, educator parental Circle of Security.
– 19:00 Alăptarea în sisteme ergonomice de purtare a bebelușilor, principiile purtării sănătoase – Monica Olariu, consultant acreditat babywearing, School of Babywearing UK
Miercuri, 5 august (Bastionul Croitorilor, str. Baba Novac, nr. 35, Cluj­Napoca)
– 18.00­ Legislația în vigoare privind drepturile femeilor însarcinate și a celor care alăptează după reluarea activității profesionale. – avocat Mihaela Ionaș
– 19.00- Înțărcarea cu blândețe ­ grup de sprijin coordonat de Miriam Neagoe, consilier în alăptare în formare
Joi, 6 august (Bastionul Croitorilor, str. Baba Novac, nr. 35, Cluj-Napoca)
– 17:00 Creșterea și menținerea secreției lactată – grup de suport coordonat de către dr. Andreea Fersigan, consultant în alăptare și dr. Ioana Măguran, medic specialist medicina de familie, consultant în alăptare certificat IBCLC
– 18:30 Somnul copilului alăptat și al mamei lui – dr. Ioana Măguran, medic specialist medicina de familie, consultant în alăptare certificat IBCLC și dr. Delia Șerban, medic rezident neurologie pediatrică, educator parental Circle of Security
Vineri, 7 august (Bastionul Croitorilor, str. Baba Novac, nr. 35, Cluj-Napoca)
– 17.30 Importanța alăptării precoce după cezariană, informații importante și utile pentru viitoarele mame ­ dr. Dana Vaida, medic specialist ginecolog, consultant în alăptare în formare (se adresează gravidelor în special)
– 18:30 Alăptarea în primele 2 săptămâni ­ o cursă cu obstacole! dr. Teodora Catinaș, medic specialist pediatrie, consultant acreditat IBCLC (se adresează gravidelor în special)
Vă așteptăm cu drag! Vă rugăm să vă înscrieți folosind formularul de AICI.
Donație recomandată: 10 RON. Toate fondurile strânse vor fi donate pentru dotarea primei bănci de lapte matern din România, care va fi înființată la Spitalul Marie Curie din București. Orice sumă, oricât de mică, poate face diferența! Împreună putem contribui la salvarea vieții nou-născuților care au nevoie de ajutorul nostru!

Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] programate in Cluj le puteti gasi aici. Despre evenimentele din Sibiu, Timisoara si Sinaia puteti afla […]

Cursuri online “Școala de părințeală”