Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


În această rubrică prezentăm povești ale mamelor care alăptează. Prezentăm alăptarea în toate formele ei (alăptare exclusivă, hrănire mixtă, pompare a laptelui matern, situații speciale din alăptare, bucurii și provocări) în speranța că aceste povești vor fi de ajutor celor care alăptează sau vor să alăpteze. Conținutul materialelor reflectă viziunea celor care au avut deschiderea să își împărtășească povestea. Informația prezentată nu înlocuiește sfaturile de specialitate, medicale sau de alăptare.

„Vreau să vă povestesc povestea mea si a superbului meu fiu pentru a ajuta viitoare mamici,cat si a încuraja alaptarea. Sper sa cititi povestea mea desi e lungă am incercat pe scurt sa va povestesc tot ce eu am trait 3 luni de zile

Din prima clipă de când l-am simțit pe bebe la pieptul meu am avut puterea să alăptez cât si să nu renunț la alăptare

Din prima clipă de când l-am simțit pe bebe la pieptul meu mi-a dat puterea să alăptez cât si să, nu renunț la alăptare. Deși eu mă pregatisem cu biberoane si pompa manuala ,cateva suzete,solutii pentru biberoane incalzitor pentru lapte etc..sfatul meu sa nu faceti ca mine!!!!! Viitoare mamici care doriți sa alaptați..vreau sa va zic … in mintea mea nu aveam habar ce era cu adevarat o (alaptare )si nici ce ma asteapta



Povestea mea începe din prima zi cand am nascut. Am avut dorința de a alapta, chiar dacă în jurul meu mereu au fost persoane care sa ma influențeze negativ precum fraze de genul,,ai sâni mici nu ai sanse sa alaptezi” sau alaptarea e grea nu vei reusi .Niciodată nu am vrut sa cred asta! Dorința mea era sa incerc si stiu ca voi putea avea șansa să-i ofer fiului meu tot ce e mai sănătos și mai bun, cat sa fiu si o mama luptătoare pentru fiul meu cat si pentru mine.

Am început din spital cu atașarea cu silicon si atașarea incorectă la san, influențată fiind ca siliconul ma va ajuta deoarece bebele meu nu putea lua sanul bine. Am facut rana la amândoi sânii si nu puteam alapta, clar era de așteptat ca bebelusul sa primeasca biberon 3 zile in spital plus atașare continuă la sân. In ziua externarii una din asistente imi spune <<fiul tau are ,,fren „trebuie operat,trebuie sa consulți un medic>> .Am mers la consult, medicul nu face decât să zică <<nu este adevarat bebele meu este ok>>.

Eu habar nu am avut cat de importanta fiind aceasta operatie am fost super fericita ca fiul meu nu trebuie tăiat deoarece eram speriată de cat va suferi băiețelul meu. Toate bune si frumoase. Mergem acasa. Timp de 3 saptamani am alăptat cu silicon pe san si suzeta de si Laura Andreea Olariu mereu ma sfătuia si imi recomanda totul despre alaptare nu am ascultat-o in mare masura deoarece nu crezi până nu vezi pe propria piele.

După 3 săptămâni bebele meu nu a pus în greutate mult. Plângea la san si avea nevoie de mai mult lapte. Trebuia crescută lactatia si nu putea suge din cauza acestui ,,fren” dar eu nu stiam. Mergând la medic , clar primul lucru mi-a zis <<trebuie completare cu lapte praf>>… (deoarece bebe meu este leneș 😂 spusele unui medic).

Toate bune si frumoase. Alăptat. Ma mulgeam cu pompa manuală , apoi biberon lapte matern plus biberon lapte praf completare la nevoie timp de 2 saptamani. Ca sa fie toate frumoase până la capat, bebele  meu  refuză sanul deoarece biberonul fiind mult mai usor pentru el si avand acest fren care il impiedica sa suga corect. Oricâte piedici am avut eu si bebe din pricina medicilor care au susținut că nu este ,, fren ” nu am renunțat să alaptez. Am cumparat pompe elctrice. Am pompat la fiecare 3 ore cate o ora la fiecare pompat, zi si noapte ,depozitam laptele in frigider si ii dădeam cu biberonul timp de 2 luni…timp mult pierdut, nopti nedormite . Epuizată total. Greu! Foarte greu! Plus fiind lume in jur cu vorbe sa renunț, „nu ai lapte bun,  de aceea nu ia în greutate, nu te mai chinui laptele praf e la fel de bun si va creste sănătos” etc…

E o diferenta mare zic eu între lapte matern si un lapte praf si nu am renunțat. Am zis ca atata timp cat Dumnezeu imi da lapte, inseamna ca trebuie sa-i ofer copilului meu lapte matern. In plus simti toată dragostea lui. E ceva special si unic ce doar mamiciile ce alapteaza pot simti. Dar vreau sa mentionez ca unei singure persoane ii datorez totul pentru toate sfaturile si ajutorul, Laura Andreea Olariu. Altfel nu ajungeam sa imi ajut fiul cat sa si alaptez. Dupa ce mi-a vazut bebele acest înger de om mi-a spus: „vei putea alăpta dar trebuie operat de fren „,mi-a recomandat cel mai bun medic si am mers pe mana ei am incercat sns până la operatie deoarece bebele meu nu a mai luat sanul deloc pompam si continuam povestea plus multe sfaturi utile .

Nu mi-a venit sa cred cand medicul specialist mi-a spus același lucru „bebele meu are fren” .Am facut operațiile deoarece a avut 2 , totul a fost cu succes si satisfacția cea mai mare a fost sa ajung la dorința cea mai mare: sa-mi pun din nou bebele la san. In 2 zile de chin dupa operatii am reusit sa alăptez si sa renunțăm la 2 pompe electrice, una manuală si biberoane in plus sns-ul.Munca mea zi de zi a fost cu succes si nu imi pare rau de loc pentru tot drumul parcurs. Alaptez de o luna de zile si e minunat! Cu rabdare se poate si am avut cel mai frumos cadou pentru fiul meu si sunt mândră că am reușit!!

Va doresc succes si multa incredere in voi viitoare mamici !!”

Alina Stoian
___

Citeste mai departe si alte povesti de nastere si alaptare


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”