Dr. Jack Newman a dat unul dintre cele mai interesante răspunsuri la întrebarea “până la ce vârstă ar trebui alăptat un copil?”. “Alăptarea se încheie când copilul și mama sunt pregătiți. Copilul o va spune în cuvinte”.

Ce le spun copiii mai mari, mamelor lor despre durata de alăptare? Vedeți mai jos. Sunt copii reali, ai unor mame reale, cititoare ale blogului.

“Mama: vei primi lapte cât dorești și când dorești. Da?
P: da, bine mami, am înțeles!
Mama: câți ani vrei să bei lapte?
P: 100!
Mama: tu vei avea 100 de ani și eu 128?
P: da!
Mama: bine, puiuț!” (4 ani)

“Vreau să fiu bebe, să am doar doi dinți și să pap doar țiți!” (1 an și jumătate)

“M. 6 ani către fratele ei, l. (aproape 2 ani) : tu o să sugi până te însori? Și vii și cu soția să bea și ea lapte?
El: da”

N. despre fratele ei:”Mama, V. o sa se ducă la școală cu țiți în ghiozdan.”

“Eu o să pap țiți până devin tătic” (2 ani și 8 luni)

“Mami promite-mi că îmi vei da țiți până cer eu” (2 ani și 8 luni)

Și vă las în încheiere și părerea copilului meu cel mare. T. alăptat până la autoînțărcare (el chiar a spus cu cuvintele sale că nu mai dorește), despre fratele său, R (1 an și 5 luni), cu coazia primirii de către acesta a unei perechi noi de papucei. “R. nu mai trebuie să pape țiți dacă poartă adidași”.

Dacă v-a speriat ideea că un copilaș ar vrea să fie alăptat până la adânci bătrâneți, nu e cazul să luați în serios replicile lor. Noi știm că niciun copil nu va ajunge “cu țiți în ghizodan “. Înțărcarea este un proces ce se întâmplă indiferent dacă mama face sau nu ceva în acest sens. Realmente se întâmplă chiar și așa. E fiziologic ca de la o anumită vârstă copiii să renunțe la alăptat și e normal ca ei să treacă și într-o altă etapă de dezvoltare din punct de vedere pishologic.

Despre durata optimă a alăptării și încercările de definire a ei, puteți citi aici. Despre înțărcare puteți citi aici

 

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.

Pentru mai multe informații citește și despre mine | Experiență  dar și specializări.

Dacă vrei mai multe informații despre alăptare dă Like paginii Inbratelamami.

În cazul în care dorești o consultație în alăptare folosește pagina de contact sau alătură-te comunitații din grupul de sprijin In brate la mami – sprijin in alaptare.

Implica-te in discutie, lasa un comentariu

avatar