Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Am selectat mai jos trei lucruri pe care să nu le spui în acomodarea la grădiniță sau creșă.

Sunt printre cele mai frecvente fraze ce pot bloca procesul de acomodare a copilului în colectivitate.

Înainte de a parcurge materialul vă reamintesc  că procesul de acomodare la grădiniță și creșă poate dura în mod normal până la câteva săptămâni sau chiar luni.



„Dacă mai plângi mult nu mai vin după tine”

Copiii au nevoie de siguranța faptului că nu vor fi abandonați în mediul grădiniției, care nu le încă familiar.

Fiecare zi in care părintele revine așa cum a promis e un câștig pentru procesul de acomodare în colectivitate.

A le spune micuților că nu mai venim dupa ei dacă plâng nu „rezolvă” plânsul, îl poate accentua și poate afecta dramatic relația sănătoasă de atașament.

„Dacă nu ești cuminte te duc la grădiniță și te las acolo”

Una din cele mai mari greșeli pe care le putem face în procesul de acomodare la grădiniță sau creșă e să creștem teama de abandon a copilului.

Replica de mai sus transmite un mesaj de abandon și face ca mediul de la grădi și creșă să fie asociat de copil cu o pedeapsă. Implicit, se accentuează anxietatea de separare.

„Alți copii de ce nu plâng și tu plângi?”

Fiecare copil traversează procesul acomodării diferit.

Valabil și pentru plâns. Nu comparați copiii între ei. Acest lucru pune presiune nejustificată pe copil, dar și pe voi, părinții și invalidează trăirile emoționale firești ale copilului.

Dacă ai nevoie de sprijin de specialitate în acomodarea copilului tău la creșă și grădiniță, scrie-mi și putem stabili o consiliere. Abordăm inclusiv rutinele de somn și hrană (alăptare și adormirea cu „țiți”).

Poate te ajută și aceste informațiile de mai jos.

Trei lucruri pe care să nu le spui în acomodarea la grădiniță sau creșă


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”