Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


În pozele de mai jos este Silvia Ghia, o prietenă de-ale mele. Imaginile sunt din urmă cu câțiva ani, când a vizitat o țară africană. Experiența a fost una fantasticp: mi-a spu că acolo a întâlnit cei mai fericiți oameni și…bbeluși care nu plâng.

Silvia, care nu a citit cutumele „moderne” de parenting și nici nu știa până în acel punct de „moda” purtării bebelușilor a descoperit, în Africa secretul bebelușilor care nu plâng, iar lucrul acesta a uimit-o profund.

„În interacțiunile mele cu Femeile (F majuscula!) Burkinabe, nu puteam rata experiența de ‘baby carrier’. Am înțeles de ce, timp de 3 luni, nu am auzit niciun copil plângând. Mamă-copil sunt piele pe piele, zi lumină, până când micuțul este înțărcat”

Am publicat postarea și pe pagina de Facebook și așa cum mă așteptam am primit și comentarii de genul „mi-am purtat și cu copiii aproape non-stop și totuși au plâns”.

Experiență cu care m-am confruntat și eu. Pe de altă parte, pot confirma că plânsul s-a redus semnificativ spre dispariție odată cu purtarea bebelușului (primul meu bebeluș, care se liniștea doar purtat în brațe și pe care ajunsesem la un moment dat să șl port aproape tot timpul din zi, excepție momentele de hrănire).

Concluzia mea? Eu cred că și copiii din poze au mai plâns din când în când. Dar mai puțin, probabil mai încet și cu siguranță mai rar, pentru că nicăieri nu e la fel de bine ca în brațele (sau pe spatele) mamei.

 

Care e secretul bebelușilor care nu plâng?

 

 

 


Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!


Despre
Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Cursuri online pentru parinti si viitori parinti

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale utile. Îmi poți adresa întrebări direct din curs.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile.
 


Te-ai regăsit în povestea din articol? Ai o întrebare? Sau pur și simplu vrei să încurajezi o altă mamă? O poți face comentând la această postare. Intervenția ta este binevenită! Confidențialitatea ta va fi respectată!
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Descoperă cursurile “Școala de părințeală”