Articol scris de
Consultant în alăptare IBCLC, psiholog

Am înregistrat acest interviu în Săptămâna Alăptării.

Eram foarte curioasă să aflu ce crede un medic tânăr despre alăptare și despre pregătirea ce se alocă în facultate, domeniului lactației umane.

A ieșit o discuție tare faină, pe teme variate, discuție mai lungă decât ne așteptam și sper eu, utilă pentru părinții și viitorii părinți.

Ce subiecte am atins, printre multe altele ?
🎯 diversificare și noutăți (ex: când ne recomandă ghidurile internaționale să introducem alimentele cu potențial alergen?)
🎯 anemia și suplimentarea cu fier la copilul alăptat. E necesară suplimentarea de rutină? De ce o recomandă autoritățile din România, spre deosebire de cele din alte țări?
🎯 de ce NU se recomandă întreruperea alăptării în caz de gastroenterită acută la copil? De ce mitul cu lactoza nu mai stă în picioare?
🎯 cât de des ar trebui să mergem la medic cu copilul?
🎯 e cazul să facem analize medicale de rutină la copii?

Alexandra Lațcu este medic specialist pediatru, iar în prezent se supraspecializează și în neonatologie. Pe lângă sfaturile de pediatrie și puericultură pe care le distribuie în social media, Alexandra a dezvoltat și o aplicație foarte utilă, Dadababy, menită să răspundă întrebărilor pe care orice părinte le poate avea în primii ani de viață ai copilului, despre dezvoltarea bebelușului, vizitele la medic, semnale de alarmă, etc.

Interviul poate fi vizualizat mai jos.

Cursuri online pentru parinti si viitori parinti

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale utile. Îmi poți adresa întrebări direct din curs.

Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile.

Va recomand sa cititi si ...

Despre mine

guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cumpără cursuri “Școala de părințeală”