Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Am înregistrat acest interviu în Săptămâna Alăptării.

Eram foarte curioasă să aflu ce crede un medic tânăr despre alăptare și despre pregătirea ce se alocă în facultate, domeniului lactației umane.

A ieșit o discuție tare faină, pe teme variate, discuție mai lungă decât ne așteptam și sper eu, utilă pentru părinții și viitorii părinți.

Ce subiecte am atins, printre multe altele ?
🎯 diversificare și noutăți (ex: când ne recomandă ghidurile internaționale să introducem alimentele cu potențial alergen?)
🎯 anemia și suplimentarea cu fier la copilul alăptat. E necesară suplimentarea de rutină? De ce o recomandă autoritățile din România, spre deosebire de cele din alte țări?
🎯 de ce NU se recomandă întreruperea alăptării în caz de gastroenterită acută la copil? De ce mitul cu lactoza nu mai stă în picioare?
🎯 cât de des ar trebui să mergem la medic cu copilul?
🎯 e cazul să facem analize medicale de rutină la copii?

Alexandra Lațcu este medic specialist pediatru, iar în prezent se supraspecializează și în neonatologie. Pe lângă sfaturile de pediatrie și puericultură pe care le distribuie în social media, Alexandra a dezvoltat și o aplicație foarte utilă, Dadababy, menită să răspundă întrebărilor pe care orice părinte le poate avea în primii ani de viață ai copilului, despre dezvoltarea bebelușului, vizitele la medic, semnale de alarmă, etc.

Interviul poate fi vizualizat mai jos.


Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!


Despre
Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Cursuri online pentru parinti si viitori parinti

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale utile. Îmi poți adresa întrebări direct din curs.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile.
 


Te-ai regăsit în povestea din articol? Ai o întrebare? Sau pur și simplu vrei să încurajezi o altă mamă? O poți face comentând la această postare. Intervenția ta este binevenită! Confidențialitatea ta va fi respectată!
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Descoperă cursurile “Școala de părințeală”