Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Acum că lumea a ieșit din izolare simți că îți e mai greu ca înainte să socializezi? Mergi la supermarket și nu îți ies cuvintele nici pentru o conversație banală? Ai uitat ce vroiai să cumperi?

Te bucuri de ieșirea la magazin ca de o vacanță la all inclusive?

În zilele în care ai stat acasă, în izolare socială, ai simțit că muncești mai mult ca de obicei? Un paradox, ținând cont că doar „stăteai” acasă?

Te-a copleșit apăsarea propriei locuințe?

Copiii sunt minunați, dar cât să tot interacționezi doar cu ei, parcă e binevenită și o pauză?! Dar când și unde să o iei? Că vin după tine și când vrei să te așezi pe wc.

Vrei sa vezi oameni, pentru că nu e așa, e deprimant să vorbești doar cu telefonul?

Rutina de la cafeaua de dimineață nu e parcă la fel ca cea de la muncă? Te-ai săturat să îți iei micul dejun în picioare, lângă blatul din bucătărie, în timp ce în brațe ții un copil ce plânge?

Ti-ai băut pentru prima oară după mult timp, cafeaua rece? Pentru că intre timp a trebuit să hrănești un copil, sau să alergi după el?

Ai încercat să mai strângi una alta prin casă, dar haosul e la loc după 10 minute de joacă a copiilor?

Ești uimit de cât de multe mașini de spălat pot fi încărcate zilnic cu rufe?

Simți că parcă nu mai ai același focus ca la birou, cu cei mici prin preajmă, după săptămâni bune in care nu ai văzut decât pereții casei tale și fugitiv, în drumul spre magazin și un pic din cer și din soare?

Bun venit în lumea mamelor! Multitasking-ul și izolarea socială fac parte din fișa postului nostru. De dinainte de Covid. Acum a înțeles și jumătatea masculină a planetei, care e treaba cu mamele care „stau” acasă. Din păcate a fost nevoie de o pandemie.


Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Cursuri online pentru parinti si viitori parinti

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale utile. Îmi poți adresa întrebări direct din curs.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile.   
 Te-ai regăsit în povestea din articol? Ai o întrebare? Sau pur și simplu vrei să încurajezi o altă mamă? O poți face comentând la această postare. Intervenția ta este binevenită! Confidențialitatea ta va fi respectată!
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Descoperă cursurile “Școala de părințeală”