Viața de mamă, necosmetizată

Cred că viața de mamă și viața de părinte în general, ar fi mult mai simplă dacă ni s-ar crea așteptări realiste. Dacă ni s-ar prezenta necosmetizată, ci cu cele bune și frumoase, dar și cu provocările cu care vine la pachet.

Dacă ni s-ar spune că bebelușii plâng uneori, că nu e nimic rău în a-i ține în brațe chiar și dacă par să vrea să stea acolo cu orele. Că nu dorm toată noaptea și că deși pare imposibil, ne vom adapta la asta. Dacă ni s-ar zice și de tantrumuri. Dacă ni s-ar spune că e ok uneori să nu fii ok. Dacă ni s-ar spune că nu există părinti perfecți…

Realitatea cosmetizată pe care o prezentăm părinților la început de drum și așteptările pe care le generează sunt descurajante pentru mulți dintre ei.

P.S:  Am pus inteționat o poză cu mine arătând ca scoasă din cutie, tocmai ca să ilustrez exact ideea de bază a postării. Această poză e făcută înainte să plec la un eveniment, eram machiată și aranjată, urma să îmi pun și rochia de cocktail. Dar nu asta a fost realitatea acelei perioade. Probabil insă că e genul de imagine care atrage mult mai mult decât realitatea. 

0 0 vote
Article Rating
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x