Articol scris de
Consultant în alăptare IBCLC, psiholog

Acest articol a fost revizuit in mai 1st, 2019 la ora 02:12 pm


Pentru că e luna femeilor…
Am crescut printre femei. În generală eram mai multe fete decât băieți, liceul a fost unul de fete (doar trei băieți în clasă, erau clase în liceu și cu un singur băiat), facultatea de fete (din vreo 60 în an, doar 5 băieți. Restul, estrogen . Primul meu job serios a fost într-un birou de fete, într-un domeniu în care lucrează femei, bărbații sunt o raritate.
De câțiva ani cred că am atins feminitatea la superlativ – lucrez cu femei mame.

În toți acești ani am întâlnit femei minunate, pe care mă bucur să le am alături și a căror existență e o inspirație constantă. Exemple de forță, verticalitate, gingășie, demnitate și blândețe. Toate aceste ingrediente laolaltă într-un melanj cum numai într-o femeie poți găsi.

Dar am simțit pe piele mea și răutatea feminină, invidia măruntă, prietenia de interes. De la remarci făcute în gura mare, în public de genul “vezi că ți se vede rujul pe dinți” până la machiavelisme mai mult sau mai puțin subtile.

Ce vreau eu să vă spun e că adevăratele regine își aranjează una alteia coroana atunci când dă să cadă. Fără să bârfească apoi pe la spate, fără să se laude cu isprava făcută, fără să atragă atenția celorlalți.

Pentru că suntem între mame și viitoare mame. Lăsați meciurile de box de pe grupuri de Facebook, puneți ceea ce simte cealaltă mamă înainte de toate, nu mai promovați și nu mai alergați după perfecțiune (nu există așa ceva). Comunicați onest una cu alta. Eu fac acest exercițiu de a-mi arăta vulberabilitățile (“slăbiciunile” cum îmi spunea o cititoare  tocmai pentru a dovedi și altor mame că trecem cu toate prin momente dificile. De la vulnerabilități se construiesc relațiile de durată între femei.

Alegeți să fiți regine!

Cursuri online pentru parinti si viitori parinti

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale utile. Îmi poți adresa întrebări direct din curs.

Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile.

Va recomand sa cititi si ...

Despre mine

guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cumpără cursuri “Școala de părințeală”