Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Laura m-a contactat ieri. E din Brașov, e cititoare a blogului, mămică ce alăptează. Mi-a trimis un link cu un caz umnaitar. Cel al fetiței verișoare ei. O fetiță de 10 luni, pe nume Iarina, a cărei singură șansă la viață este un transplant de ficat, ce trebuie efectuat într-o clinică din Turcia la începutul acestui an. Viața Iarinei depinde de suma de 100.000 de euro, contravaloarea intervenției atât de complexă și a spitalizării. Până acum, părinții au reușit să strângă aproximativ 39.000 de euro din sumă. Vă rog să mă credeți că m-am cutremurat, e o sumă atât de mare, o operație atât de complexă și e dramatic să fii părinte și viața copilului tău depinde de o sumă atât de mare. Nu m-am putut abține să mă gândesc ce aș face eu dacă aș fi într-o astfel de situație și mi-am dat seama cât de limitată aș fi, fără ajutorul celorlalți. Pentru că genul acesta de situații dramatice se rezolvă doar dacă ajutăm și noi.

Citiți mai jos povestea Iarinei, de pe blogul pe care părinții, îm preună cu Laura, l-au  înființat, https://sansaiarinei.wordpress.com/

Părinții pot de asemenea fi contactați pentru detalii.

„Mă numesc Iarina Luchian Cristea și am venit pe lume in data de 6 martie 2017.

Părinții mei m-au dorit enorm si au fost foarte bucuroși când m-au ținut pentru prima oară în brațe.



Din nefericire, bucuria lor nu a ținut foarte mult pentru că la câteva săptămâni după naștere am fost diagnosticată cu atrezie biliară (lipsa căilor biliare), malformație congenitală a vezicii biliare și a ficatului.

Șansa mea era o operație complicată și costisitoare la un spital din străinătate. Părinții mei au făcut tot posibilul ca eu sa am această șansă, astfel că pe data de 5 mai 2017 am fost operată la Clinica Acibadem Atekent din Istanbul.

Operația a durat 6 ore și a fost, după spusele medicilor, foarte complexă. Pentru mine a fost ca un somn mai lung din care m-am trezit speriată pentru ca nu îi vedeam pe mami si tati. I-am putut revedea abia dupa 3 zile când am ieșit de la terapie intensivă. Am plâns mult în acele zile.Domnul doctor chirurg Burak Tander a spus ca această operație mi-a salvat viața si mi-a dat șansa să mai cresc pănă la un eventual transplant hepatic. Eu m-am bucurat că am putut merge în sfârșit acasă.

Preț de câteva luni, vizitele la spital s-au rărit, mă simțeam tot mai bine și viața mea părea ca intră in normal.

Cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, starea mea s-a înrăutățit brusc. Părinții m-au dus din nou la medic. Moș Crăciun m-a găsit cu un icter pronunțat, cu o branulă la mânuța stângă și cu un diagnostic pe care nu îl înțeleg, dar pare destul de grav: Ciroză hepatică, Hipertensiune portală, Ascită, Hepatosplenomegalie.

Singura mea ȘANSĂ la viață este un transplant hepatic efectuat de urgență la un spital din străinatate. O comisie de la o clinică din Istanbul a fost dispusă sa mă consulte la începutul lui Ianuarie 2018 în vederea pregătirii pentru operația care costă aproximativ 100.000 EUR.

Anul Nou mă va prinde în Clinica din Istanbul, unde voi aștepta rezultatele testelor preliminare, pe baza cărora se va stabili data exactă pentru transplant.

Mami și tati luptă din răsputeri să imi ofere această ȘANSĂ, au strâns o parte din suma necesară transplantului insă au nevoie și de ajutorul vostru: al tuturor oamenilor de bine care puteți dona o sumă de bani pentru a salva viața unui copil.

Vă mulțumesc!

Puteti dona aici:

RO82BACX0000000807121000 – RON, titular: Luchian Cristea Gabriel (deschis la Unicredit Bank sucursala Piața Sfatului, Brașov)
https://www.paypal.me/LuchianCristea

Puteți vedea până acum ce sumă s-a strâns, aici.

Iar documentele medicale ale cazului, le puteți accesa aici

 

 


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”