Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Am o fetiță de aproape 14 luni.  Până la 6 luni am alăptat-o exclusiv, deși nu a fost ușor deloc.

Am născut prin cezariană la cerere, deși eram în travaliu fără dureri. Mi-a fost frică.

Pe bebe l-am văzut a două zi și din momentul în care a ajuns în brațele mele și a pus gurița pe sân am început să plâng de fericire. Totul a decurs perfect până la aproape două luni când a început să fie foarte agitată: lua sânul în gurița, îl lasă deoparte și tot așa, nu dorea să pape. Am discutat cu un pediatru ( care nu era pro alăptare) și mi-a zis să îi dau lapte praf pentru că nu se sătura. Am încercat de mai multe ori, dar bebița a fost mai isteață și a refuzat. După câteva zile bune în care mă sabotăm singură, am renunțat și o lăsam să facă ce vrea ea.<>



Alt sfat a fost să îi dau suzetă deoarece se trezește des noaptea și nu mă lasă nici pe mine să mă odihnesc. Am încercat și asta. La început fără succes, apoi a acceptat-o doar la somn. Din fericire nu mi-a afectat alăptarea. Mai târziu am aflat despre puseu documentându-mă pe internet. La suzetă a renunțat singură după câteva luni. Pur și simplu cred că s-a săturat de ea.

Regret că am primit atâtea sfaturi proaste, inclusiv introducerea cerealelor la cutie super procesate ( sau să-i dau ceai -nu i-am dat) etc… I-am dat de vreo două ori cereale cu apa, lapte praf neacceptând. Acum alăptez nu datorită mie, ci fetei care a știut ce e mai bine pentru ea. Evident am schimbat doctorul, dar cam târziu. Sunt convinsă că nu sunt singură care a trecut prin situații asemănătoare.

Până la urmă suntem bine, deși se trezește noaptea des pentru sân.

Sunt o mămică fericită care alăptează și care merge pe autoînțărcare indiferent de gura lumii!
Dragi mămici, asculati-va înstinctul și nu va lăsați sabotate!

Creștere ușoară!

Sura foto: Maja, Flickr


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cursuri online “Școala de părințeală”