Articol scris de

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.

Unul din cele mai frumoase proiecte de voluntariat pe care le-am întâlnit e în mod surprinzător un proiect ce iese din afara zonei mele de interes comun. V-ați aștepta să vă vorbesc despre alăptare, drepturile bebelușilor și ale mamelor sau cauze ce privesc copiii aflați în dificultate.

Ei bine de data aceasta am ales să vorbesc despre un proiect educațional. Am toată admirația pentru el, deoarece este un proiect voluntar în care oamenii care îl coordonează pun foarte mult suflet și multă pasiune. Vă povestesc despre proiectul De-a Arhitectura Brașov. Un proiect în care arhitecți voluntari derulează ore opționale de arhitectură pentru elevi din ciclul gimnazial și cel liceal. Cei mici învață cum să înfrumusețeze spațiile din jur. Proiectul De-a arhitectura în școala mea este continuarea proiectului De-a arhitectura în orașul meu.

La această ediție a proiectului, 50 de elevi vor avea ocazia să analizeze spațiile din școala lor, să conceapă un plan împreună cu arhitecții voluntari implicați în proiect, iar în a doua etapă, cu sprijinul autorităților locale să și implementeze proiectul de înfrumusețare a spațiului. E o modalitate prin care cei mici își pot redefini și recrea spațiul în care învață, căpătând în același timp noțiuni practice legate de arhitectură.

Acest curs opțional este o abordare a învăţării prin proiect, aplicată pe un exemplu concret, şcoala. O oră pe săptămână, un an școlar, elevii analizează şcoala, găsesc spații pe care doresc să le îmbunătăţească/schimbe, se documentează, fac machete cu propuneri și estimări de buget. Proiectul ales il vor construi cu propriile forțe, sub îndrumarea arhitecților voluntari.

Duminică, 11 iunie proiectul participă în Cursa Brașov Heroes, cursa comunității brașovene, pentru a strânge fondurile necesare finanțării proiectului. Mai multe informații despre proiect și felul în care poți dona, găsești aici.

Dacă sunteți interesați de activități educative, în aer liber cu cei mici, cei de la De-a Arhitectura au pregătit pentru participanții de la Brașov Heroes un atlelier inedit.

“Duminică 11 iunie 2017, orele 10.00 – 13.00, te așteptăm la Braşov Heroes 2017 la atelierul “De-a labirintul … cu obstacole”.  Este vorba despre un atelier tip experiment, în aer liber, adresat copiilor de toate vârstele. Frumusețea acestui atelier constă în faptul că nu știm cum va arăta labirintul în final. Copiii vor crea „de la zero” un spațiu care să exprime emoțiile lor, în care să rătăcească la infinit. Cu doar trei ingrediente: carton, lipici și imaginație. Și poate așa, ținem copilăria în loc! ” susțin reprezentanții De-a Arhitectura. Detalii despre eveniment puteți găsi aici

Ajutor pentru mamici

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale ce pot fi descărcate de tine. Îmi poți adresa întrebări direct din curs și odată ce ai cumpărat cursul ne vedem live, săptămânal într-un grup de Facebook dedicat.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile. Primești și codul de acces spre grupul secret de Facebook, unde continuăm seria cursurilor gratuite prin live-uri săptămânale.

Articole similare pentru voi

Despre mine

guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cumpără cursuri “Școala de părințeală”