Articol scris de

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.

Ați ajuns în punctul în care simțiți nevoia sprijinului specializat în alăptare. Primul pas este acela de a apela la un consultant în alăptare certificat internațional IBCLC, din zona dumneavoastră. Puteți căuta un consultant IBCLC din zona dumneavoastră accesând acest link sau puteți consulta această listă cu consultanții în alăptare IBCLC. Validitatea certificării de IBCLC poate fi verificată pe site-ul IBLCE.

Unde se desfășoară o consultație în alăptare?

Ofer consultații în alăptare în regiunea Brașov (municipiu și localitățile limitrofe) la domiciliul clienților. Mai jos, iinformații despre modalitatea în care lucrez.

Cât durează o consultație în alăptare?

O consultație în alăptare durează în medie 1.5 – 2 ore. Uneori se întâmplă ca acest interval de timp să fie depășit. În acest caz nu se percep taxe adiționale, este timpul meu și al mamei investit în soluționarea problemei

Ce presupune o consultație în alăptare?

În centrul consultației în alăptare se află diada mamă – copil și obiectivele în alăptare ale acesteia. Într-o manieră empatică și non directivă, ajut mama să își fixeze obiectivele proprii în alăptare și să își găsească resursele personale pentru a atinge ceea ce și-a propus.

 • Consultația debutează cu semnarea unui formular de consimțământ prin intermediul căruia mama este informată asupra particularităților unei consultații în alăptare și continuă cu solicitarea de informații despre istoricul medical al mamei și al copilului (alergii, medicație, probleme de infertilitate, probleme de sănătate, probleme întâmpinate la naștere etc), o evaluare a sânilor mamei, evaluarea atașării și poziționării la sân, a anatomiei orale a copilului și a felului în care acesta transferă lapte
 • Oferirea de sprijin pentru poziționarea și atașarea copilului la sân.
 • Oferirea de sprijin în utilizarea diverselor instrumente pe care mama le utilizează în alăptare (pompă de sân, sistem de nutriție suplimentară, etc.)
 • Oferirea de răspunsuri la întrebările pe care mama / familia le are despre alăptare
 • Determinarea motivelor probabile pentru care mama și copilul se confruntă cu probleme în alăptare
 • Conceperea împreună cu mama a unui plan de abordare și remediere a problemei, în acord cu obiectivele în alăptare ale mamei
 • Oferirea de materiale informative (pliante / handout-uri) și cărți din domeniul alăptării, la solicitarea mamei.
 • Oferirea de date de contact ale resurselor pe care mama le are în comunitate și care pot oferi sprijin în alăptare (grupuri de suport, cadre medicale specializate, kinetoterapeuți, psihoterapeuți, etc.)
 • La cerere, ofer un raport scris ce poate fi înaintat medicului curant
 • Follow up gratuit (telefonic și prin e-mail).

 

Ce nu se întâmplă în cadrul unei consultații în alăptare?

 • Nu îmi impun prorpiile obiective de alăptare, ci asist mama în atingerea celor personale.
 • Nu impun filosofii de parenting, însă pot oferi informații despre strategii evidence based ce sprijină alăptarea (co-sleeping și bed sharing în condiții de siguranță, babywearing, etc)
 • Nu sunt afiliată cu niciun furnizor de servicii medicale sau brand, ca atare nu promovez în subsidiar anumite produse sau persoane.
 • Ca parte a echipei implicate în îngrijirea mamei și a sugarului, Consultantul în lactație NU este autorizat să pună diagnostice și NU prescrie tratament medicamentos. Este o regulă pe care o respect cu srictețe. Orice îngrijire de natură medicală este furnizată de medic. Orice problemă de natură medicală trebuie discutată cu medicul.

Ajutor pentru mamici

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale ce pot fi descărcate de tine. Îmi poți adresa întrebări direct din curs și odată ce ai cumpărat cursul ne vedem live, săptămânal într-un grup de Facebook dedicat.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile. Primești și codul de acces spre grupul secret de Facebook, unde continuăm seria cursurilor gratuite prin live-uri săptămânale.

Articole similare pentru voi

Despre mine

guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cumpără cursuri “Școala de părințeală”