Articol scris de
Consultant în alăptare IBCLC, psiholog

Unde e sufletul? Când se întoarce? De ce nu se mai întoarce? Sunt întrebările pe care şi le pune un copil atunci când pierde pe cineva drag. Durerea copiilor trece de multe orineobservată fiindcă vârstă şi capacitatea lor de a-şi gestiona emoţiile îi împiedică de cele mai multe ori îşi exprime sentimentele sau ceară clarificările de care au nevoie.Atenţia şi grijă pe care le primesc din partea apropiaţilor în momentele acestea influenţează în mod direct înţelegerea evenimentelor, adaptarea şi integrarea pierderii.

În Săptămâna Internaţională a Conştientizării Doliului la Copii – 19-25 noiembrie, Centrul de Consiliere Psihologică şi Dezvoltare Personală, Psihomedeor lansează o serie de acţiuniîn direcţia conştientizării doliului la copii. Campania îşi propune atât familiarizarea cu nevoile copiilor în perioada de doliu cât şi conştientizarea importanţei sănătăţiiemoţionale a adulţilor aflaţi în proximitatea acestora.

În data de 19 noiembrie, în Ziua internaţională a doliului la copii, sub egida Psihomedeor şi susţinerea ONG-ului britanic Children’s Grief Awareness Day va fi derulată o campanie online de conştientizare: “Susţinem copiii care văd viaţă în albastru”;

În perioada 19 noiembrie- 5 decembrie vor fi organizate de Centrul Psihomedeor o serie de workshop-uri şi sesiuni de informare gratuite în 5 oraşe din ţară, acţiuni facilitate de Livia Caciuloiu şi Alex Caciuloiu, psihoterapeuţi cu experienţă practică extensivă în psihoterapia doliului, precum şi în organizarea şi derularea programelor de sprijin pentru persoane care au pierdut un om drag din 2010;

Colectarea şi distribuirea de cadouri pentru copiii dintr-un  Centrul de Plasament din București. În dimineaţa de Moş Nicolae copiii care trăiesc acut pierderea unui părinte sau separarea de familie vor avea o surpriză de la voluntarii proiectului care le vor oferi cadouri strânse special pentru ei pe parcusul campaniei de conştientizare.

 

Cursuri online pentru parinti si viitori parinti

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale utile. Îmi poți adresa întrebări direct din curs.

Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile.

Va recomand sa cititi si ...

Despre mine

guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cumpără cursuri “Școala de părințeală”