Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Filmuletul de mai jos e facut in Spitalul de Pediatrie Brasov. Daca sunteti din Brasov si ati ajuns vreodata cu copilul pe acolo, stiti cu siguranta problemele cu care se confrunta spitalul.
Sunt foarte multi copilasi mai mari sau mai mici (chiar si nou nascuti) bolnavi si abandonati permanent sau temporar, de parintii lor care au situatii financiare la limita. Unii copii, au parinti copii …
Sunt oameni atat de saraci incat nu au haine sa ia copilul acasa, la externare. Sau ii aduc pe copii la spital cu niste hainute atat de murdare si rupte incat nici nu mai merita spalate de catre personalul spitalului.
Exista o fundatie straina care deruleaza in spital un program de voluntariat. Voluntarele se joaca cu copiii, ii schimba, ii hranesc, discuta cu mamele. In timp s-au facut sponsorizari catre spital si s-au facut renovari.
Donatii vin constant, practic pentru orice copil nevoias se gasesc haine ca sa poata pleca acasa, e un circuit continuu. Lucrurile functioneaza. Dar e nevoie in mod continuu de hainute, jucarii si de data aceasta, in particular de servetele umede. Acestea ar scurta timpul dedicat schimbarii si spalarii copiilor si ar oferi posibilitatea voluntarelor sa se joace mai mult cu ei si sa ii tina mai mult in brate. Pare banal, dar contactul fizic si apropierea emotionala sunt atat de importante pentru copii.
Ca atare, e simplu de tot: daca aveti pachete extra de servetele umede, donati-le. Daca aveti hainute care nu va mai trebuie, jucarii, fiti siguri ca un copil nevoias s-ar bucura de ele.
Fundatia care deruleaza programul de voluntariat din spital este Firm Foundations Romania, la care sunt si eu voluntar. Are sediul chiar in curtea Spitalului de Pediatrie Brasov. Demersurile fundatiei sunt serioase si asta o poate confirma si personalul medical de acolo, in caz ca aveti dubii.
Daca vreti sa donati, va pot pune in legatura cu persoana care coordoneaza programul de voluntariat de acolo, Lauren Manu (care apare si in filmulet) sau puteti merge chiar voi cu donatia la sediul fundatiei, ideal intr-o zi de Luni cand este si coordonatorul acolo.
Daca sunteti din alta localitate si vreti sa donati, credeti-ma ca nu stiu cum trebuie procedat. Dati-mi un semn si va pun in legatura cu persoanele de acolo. O mamica din alta localitate a trimis bani prin PayPal, pentru ca si-a dorit foarte mult sa ajute, iar Lauren (cea din stanga din film) din a cumparat servetele.

 



Invit pe aceasta cale sa se alature si:


Despre Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!
Subscribe
Notify of
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau

7 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bianca
Bianca
20 ianuarie 2015 3:34 pm

Frumoasa initiative! Felicitari

Daniela
Daniela
30 noiembrie 2015 8:46 pm

Buna ziua,

Mi-as dori foarte mult sa pot avea grija de acesti copilasi, sa ma joc cu ei, aducand putina caldura si iubire
Cum pot fi voluntara in acest program?

Multumesc

Rusu
Rusu
6 ianuarie 2018 10:28 am

Buna ziua am si eu hainute de copii 1-3 ani cu cine as putea vb sa merg sa le las.si unde?

Dorobant ana maria
Dorobant ana maria
28 august 2018 1:45 pm

Bună ziua. ..felicitări pt ceea ce faceți. .Mi. As dori sa fiu și eu voluntar dar nu pot în fiecare zi..Ce as putea face?Mulțumesc. .O zi bună

Denisa
Denisa
1 noiembrie 2021 12:59 pm

Buna ziua, doresc sa știu dacă mai exista o comunitate unde poți fii voluntar pentru îngrijirea bebelușilor abandonați în spitalul din Brasov.
Am tot căutat, dar nu găsesc nimic, as dorii sa am grija, sa le ofer caldura de care au nevoie !
Mulțumesc !

Cursuri online “Școala de părințeală”