Articol scris de

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.
Filmuletul de mai jos e facut in Spitalul de Pediatrie Brasov. Daca sunteti din Brasov si ati ajuns vreodata cu copilul pe acolo, stiti cu siguranta problemele cu care se confrunta spitalul.
Sunt foarte multi copilasi mai mari sau mai mici (chiar si nou nascuti) bolnavi si abandonati permanent sau temporar, de parintii lor care au situatii financiare la limita. Unii copii, au parinti copii …
Sunt oameni atat de saraci incat nu au haine sa ia copilul acasa, la externare. Sau ii aduc pe copii la spital cu niste hainute atat de murdare si rupte incat nici nu mai merita spalate de catre personalul spitalului.
Exista o fundatie straina care deruleaza in spital un program de voluntariat. Voluntarele se joaca cu copiii, ii schimba, ii hranesc, discuta cu mamele. In timp s-au facut sponsorizari catre spital si s-au facut renovari.
Donatii vin constant, practic pentru orice copil nevoias se gasesc haine ca sa poata pleca acasa, e un circuit continuu. Lucrurile functioneaza. Dar e nevoie in mod continuu de hainute, jucarii si de data aceasta, in particular de servetele umede. Acestea ar scurta timpul dedicat schimbarii si spalarii copiilor si ar oferi posibilitatea voluntarelor sa se joace mai mult cu ei si sa ii tina mai mult in brate. Pare banal, dar contactul fizic si apropierea emotionala sunt atat de importante pentru copii.
Ca atare, e simplu de tot: daca aveti pachete extra de servetele umede, donati-le. Daca aveti hainute care nu va mai trebuie, jucarii, fiti siguri ca un copil nevoias s-ar bucura de ele.
Fundatia care deruleaza programul de voluntariat din spital este Firm Foundations Romania, la care sunt si eu voluntar. Are sediul chiar in curtea Spitalului de Pediatrie Brasov. Demersurile fundatiei sunt serioase si asta o poate confirma si personalul medical de acolo, in caz ca aveti dubii.
Daca vreti sa donati, va pot pune in legatura cu persoana care coordoneaza programul de voluntariat de acolo, Lauren Manu (care apare si in filmulet) sau puteti merge chiar voi cu donatia la sediul fundatiei, ideal intr-o zi de Luni cand este si coordonatorul acolo.
Daca sunteti din alta localitate si vreti sa donati, credeti-ma ca nu stiu cum trebuie procedat. Dati-mi un semn si va pun in legatura cu persoanele de acolo. O mamica din alta localitate a trimis bani prin PayPal, pentru ca si-a dorit foarte mult sa ajute, iar Lauren (cea din stanga din film) din a cumparat servetele.

 

Invit pe aceasta cale sa se alature si:

Ajutor pentru mamici

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale ce pot fi descărcate de tine. Îmi poți adresa întrebări direct din curs și odată ce ai cumpărat cursul ne vedem live, săptămânal într-un grup de Facebook dedicat.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile. Primești și codul de acces spre grupul secret de Facebook, unde continuăm seria cursurilor gratuite prin live-uri săptămânale.

Articole similare pentru voi

Despre mine

guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
6 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bianca
Bianca
20 ianuarie 2015 3:34 pm

Frumoasa initiative! Felicitari

Daniela
Daniela
30 noiembrie 2015 8:46 pm

Buna ziua,

Mi-as dori foarte mult sa pot avea grija de acesti copilasi, sa ma joc cu ei, aducand putina caldura si iubire
Cum pot fi voluntara in acest program?

Multumesc

Rusu
Rusu
6 ianuarie 2018 10:28 am

Buna ziua am si eu hainute de copii 1-3 ani cu cine as putea vb sa merg sa le las.si unde?

Dorobant ana maria
Dorobant ana maria
28 august 2018 1:45 pm

Bună ziua. ..felicitări pt ceea ce faceți. .Mi. As dori sa fiu și eu voluntar dar nu pot în fiecare zi..Ce as putea face?Mulțumesc. .O zi bună

Cumpără cursuri “Școala de părințeală”