Articol scris de
Consultant in alaptare IBCLC, psiholog


Ricinus Communis 5CH

Pentru ca exista un mare interes pentru remedii homeopate in alaptare, reiau subiectul, pe care l-am abordat partial aici (substante care cresc lactatia) atunci cand am vorbit despre substantele menite sa creasca lactatia mamei.

Am vazut ca exista cautari ce directioneaza persoanele interesate catre blog, ca atare subliniez importanta de a consulta un medic homeopat atunci cand apelati la remedii de acest gen.

Eu am luat un cocktail de stimulente si asa am avut rezultatele cele mai rapide.

Printre altele, am luat Ricinus Communis 5CH (in ambele variante, produs atat de Laboratoarele Boiron, cat si de o firma romaneasca din Cluj, PlantExtrakt), cate 5 granule de cate 3 ori pe zi, la recomandarea unui medic homeopat.

Am cumparat Ricinus Communis de la farmacii selectionate. Exista un numar limitat de farmacii ce vand remedii homeopate. Cel putin in Brasov, unde locuiesc, remedii homeopate se gasesc la o parte din farmaciile din lantul HelpNet, o parte din farmaciile Reteta.

Remediul m-a ajutat in stimularea lactatiei,in perioada in care urmam protocolul de relactare, deci aveam nevoie de o crestere puternica a secretiei lactate. Efectele complete s-au vazut la mine in aproximativ 2-3 saptamani (nu stiu daca a fost placebo sau nu, the debate is still on in privinta heompatiei, insa eu recomand mamelor sa ia in calcul si acest gen de tratament). Interuperea tratamentului a venit de la sine, nu am redus gradual doza (asa cum se face spre exemplu la Domperidona / Motilium), iar asta nu mi-a afectat in niciun fel lactatia. Nu am inregistrat niciun efect advers pe toata durata administrarii.

In privinta administrarii (ca la orice remediu homeopat sau alopat) eu recomand consultarea unui medic. Remediile homeopate se prescriu de regula individualizat. Trebuie acordata o mare atentie dozajului si dilutiei. La Ricinus Communis efectul asupra lactatiei poate fi invers proportional dilutiei. Spre exemplu Ricinus Communis 30CH se foloseste pentru ablactare (opirea secretiei lactate), dilutiile 7 si 12 au efect reglator.

E important sa consultati un medic homeopat care sa va acorde tratamentul in functie de problema si de situatia in care va aflati la momentul respectiv. Ricinus Communis 5CH e recomandat in cazul in care mama doreste sa reia secretia lactata sau in cazul in care are nevoie de un boost al acesteia (deci in cazul in care secretia lactata a scazut foarte mult). Acelasi remediu recomandat la un moment dat, s-ar putea sa nu fie eficient pentru aceeasi persoana, dar intr-un alt context.

Ca sa intelegeti la ce ma refer, am luat Ricinus Communis in concediu (bebe alaptat de 9 luni). Secretia lactata era intr-o usoara scadere (bebe a dormit neintrerupt mare parte din drum, astfel ca pauza intre alaptarii a depasit 4 ore). Dupa ce am facut greseala sa iau o doza, in ideea de a preveni o scadere si mai mare a lactatiei, mi s-a infundat un canal. Sanul produsese intr-un timp foarte scurt, mai mult decat sugea copilul (in conditiile unei secretii lactate reglate).

In limba romana nu se gasesc foarte multe articole despre remediile homeopate si alaptarea.

Asa ca anexez si cateva resurse straine. Reiau ideea de a consulta un medic inainte si de a nu lua tratamente doar in baza informatiilor citite pe Internet.

Aplicatii ale homeopatiei in lauzie, dr. Ioan Teleianu

Medicul homeopat Mihaela Georgia Cimpian vorbeste despre alaptare

Homeopathy for Breastfeeding

Despre ambivalenta remediului Ricinus Communis, ce poate fi folosit atat pentru cresterea secretiei lactate, cat si pentru ablactare

Ricinus Communis in homeopatie – posologie si indicatii (articol in limba franceza)

Traiter les affections gastro-enterologiques et obstetriques avec Ricinus Communis

Articol despre remedii naturiste pentru sporirea lactatiei pe un blog francez

Despre Ricinus Communis in alaptare si experienta mamelor care l-au luat, pe un forum din Franta

Despre Ricinus Communis pe e-lactancia si pe LactMed. Incadrarea e la nivelul 2 de risc (L2) insa tineti cont de faptul ca e vorba de utilizarea uleiului de ricin, nu de preparatul homeopat care altfel este sigur.

Credit foto.


Poți ajuta și tu, distribuind materialele gratuite de pe acest site, unui părinte ce are nevoie de informații corecte sau de sprijin în părințeală. Cu siguranță îți va mulțumi!


Despre
Andreea Ola
Sunt consultant în alăptare IBCLC și psiholog. Scriu cu seriozitate despre alăptare, diversificare, somnul bebelușilor și psihologia lor. Abordez cu umor, episoade din viața mea de mamă. Poți afla mai multe despre pregătirea mea profesională in acesta pagina.
Proiectul "În brațe la mami" a pornit din dorința de a ajuta părinții din România să poată lua decizii informate despre alăptare și creșterea bebelușilor. Dacă simți că ai nevoie de un specialist alături de care să înfrunți fricile și care să te ajute să îți descoperi puterile, contactează-mă si stabileste o consiliere online.

Cursuri online pentru parinti si viitori parinti

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale utile. Îmi poți adresa întrebări direct din curs.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile.
 


Te-ai regăsit în povestea din articol? Ai o întrebare? Sau pur și simplu vrei să încurajezi o altă mamă? O poți face comentând la această postare. Intervenția ta este binevenită! Confidențialitatea ta va fi respectată!
guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andras Oana
Andras Oana
2 septembrie 2016 7:21 pm

Buna!Am nevoie de un sfat!as vrea sa inchei alaptarea.fetita cea mica urmeaza sa împlinească un anisor iar cea mare are 3 ani jumate si incepe grădinița in curand si imi doresc sa ii pot fi alături cat mai mult dar in conditia in care cea mica nu adoarme fara san nu stiu cum reușesc.

Descoperă cursurile “Școala de părințeală”