Stiti povestea despre propagarea furstrarii cu copilul, mama, tata, cainele si postasul? Daca nu, va povestesc eu ceva asemanator, despre reprimarea enervarii. Eram cu bebe in brate, la cumparat de scutece. Ma suna mama sa imi povesteasca de cineva foarte nesimtit care a facut din nou, ceva nesimtit. Ma enervez, inspir, expir, imi scade tensiunea, ma resemnez si aparent ma relaxez. Ajung la trecerea de pietoni (semnalizata si megastiuta de toti soferii), ma asigur stanga dreapta, soferul de pe banda din stanga mea opreste, imi da prioritate, trec, ajung la mijlocul trecerii de pietoni si am inspiratia divina sa ma opresc. Din dreapta mea vine un pustiulica intr-o rabla, care a accelerat chiar cu un metru inainte de zebra. Am timp sa il privesc furioasa ochi in ochi si ghiciti ce fac (ca mama cu bebe in brate)? Ii arat soferului nesimtit, degetul din mijloc (cel care semnalizeaza vorbele de bine in limbajul universal al soferilor nervosi). Asa in mijlocul strazii, sa ma vada toata lumea, ca deh, ssunt mama de baiat si trebuie si el sa invete de la cineva limbajul nonverbal. 
Care e morala povestii?
1. Din victima poti deveni foarte usor agresor. Cei doi nesimtiti din poveste au devenit trei (me included pe motiv ca fac semne obscene si agresive in plina strada).
2. Ma voi antrena sa retin numerele tuturor nesimtitilor din trafic. Pentru ca nu se stie niciodata cand ne mai intalnim iar eu am norocul sa ma plimb intr-un Hummer.

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.

Daca ti-a placut acest articol apasa Like paginii Inbratelamami. In cazul in care doresti o consultatie in alaptare foloseste pagina de contact sau alatura-te comunitatii din grupul de sprijin In brate la mami - sprijin in alaptare

Implica-te in discutie, lasa un comentariu

avatar