Articol scris de

Sunt psiholog și consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC din Brașov. Ariile mele de interes sunt: psihologia perinatală și psihologia copilului mic, somnul copilului alăptat, relactarea, frenurile restrictive și mecanismele disfuncționale de supt, alăptarea în contextul reîntoarcerii la muncă.

Alaptez. Pot sa iau pasile? Sau trebuie sa intrerup alaptarea? Sunt doua din cele mai frecvente intrebari ale mamelor care alapteaza.

Specialistii in lactatie considera ca in realitate exista mai putine situatii decat se credea pana acum, in care medicatia mamei nu e compatibila cu alaptarea, beneficiul alaptarii sub medicatie versus intreruperea alaptarii si administrarea de formula inclinand categoric balanta inspre continuarea alaptarii.

Tuturor mamelor care au dubii in privinta medicatiei, carora li s-a spus ca trebuie sa intrerupa alaptarea dupa o radiografie dentara (CT, RMN, etc.) sau alte proceduri medicale, le recomand sa citeasca acest articol, Breastfeeding and Medications, scris de dr. Jack Newman, medic pediatru, unul din cei mai reputati specialisti pe probleme de lactatie.

Articolul ar putea fi citit si de acea categorie de medici care din pacate stiu prea putine despre alaptare in general si despre medicatie si alaptare in particular, dar care recomanda fara rezerve intreruperea alaptarii,

 

Medicamente si alaptare

Daca aveti dubii in privinta vreunui medicament, puteti accesa acest widget al LactMed, care va ofera informatii despre substantele active din medicamente si modul in care interactioneaza cu alaptarea. Widgetul se afla permanent pe blog, la indemana oricarei mamici dornice de informare suplimentara. Trebuie doar sa introduceti denumirea comerciala a medicamentului (ex: Paracetamol), iar daca aceasta nu apare in baza de date, trebuie sa introduceti denumirea substantei active (ex: Acetaminophen).

O alta resursa pe care o puteti accesa este E-Lactancia, la adresa www.e-lactancia.org Site-ul ofera informatii despre compatibilitatea dintre alaptare si peste 10.000 de substante active (inclusiv substante aflate in tratamente fitoterapeutice, homeopatice, cosmetice) si e disponibil in Engleza si Spaniola.

O alta resursa pe care va invit sa o apelati de fiecare data cand aveti nelamuriri in privinta vreunei recomandari facute de medic este 07ALAPTARE, un numar de telefon gratuit la care va raspund doi pediatri, specializati si pe probleme de lactatie.

 

Photo credit: e-MagineArt.com via photopin cc

Ajutor pentru mamici

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale ce pot fi descărcate de tine. Îmi poți adresa întrebări direct din curs și odată ce ai cumpărat cursul ne vedem live, săptămânal într-un grup de Facebook dedicat.Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile. Primești și codul de acces spre grupul secret de Facebook, unde continuăm seria cursurilor gratuite prin live-uri săptămânale.

Articole similare pentru voi

Despre mine

guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Cumpără cursuri “Școala de părințeală”