Articol scris de
Consultant în alăptare IBCLC, psiholog

Acest articol a fost revizuit in iunie 4th, 2020 la ora 09:50 am


Ieri a fost ziua micului T, locatarul din brate de la mami. A implinit 6 luni si am inversat un pic rolurile: de data aceasta mami a fost cea care a sarbatorit. Am implinit 6 luni de alaptare (aproape) exclusiva, in ciuda tuturor piedicilor, ghinioanelor, experientelor adunate parca sa ma invete o importanta lectie de viata.

 Am inceput dezastruos, probabil ca in opinia a 90% din cei de langa mine relatia noastra de alaptare era sortita esecului.

Ei bine am reusit ceva ce pare imposibil pentru multi: la 3 luni, cand majoritatea mamelor din Romania introduc pentru prima oara lapte praf, eu mi-am dezvatat bebelul de biberon si din acel moment l-am hranit doar cu laptele meu. Asta da motiv de sarbatoare, zic eu. Asa ca “Bravo, mami!” Urare pentru toate mamicile care au resuit sa isi indeplineasca obiectivele de alaptare  (oricare ar fi fost ele) si nu numai.

Ce am invatat eu in aceste 6 luni de alaptare:

  • Daca eu am reusit imposibilul de una singura, majoritatea femeilor (cu informatiile si sprijinul adecvate) vor reusi sa genereze suficient lapte pentru copilul / copiii lor;
  • Am invatat lucruri pe care nu credeam ca le voi afla vreodata, asa ca sunt datoare sa le transmit si celorlalti, fara sa astept ceva in schimb;
  • Alaptarea e minunata, in ciuda tuturor dificultatilor;
  • Alaptarea da dependenta;
  • Dupa vreo cateva luni le deplang pe mamele care trebuie sa pregateasca formula. Alaptarea e mult mai simpla;
  • Alaptarea nu e doar o relatie in doi. Tatal este oricand binevenit. Sprijinul si incurajarile lui sunt cele mai pretioase;
  • Instinctul unei mame nu da gres niciodata.

Cursuri online pentru parinti si viitori parinti

Fiecare curs cuprinde un set de video-uri ușor de văzut, texte și materiale utile. Îmi poți adresa întrebări direct din curs.

Accesul la curs este simplu. Plata o poți face online, cu cardul, la fel ca într-un magazin online. Odată achitat cursul ai acces imediat la video-urile și materialele din cadrul lui, timp de 7 zile.

Va recomand sa cititi si ...

Despre mine

guest
Numele tau
Adresa ta de email
Adresa site-ului tau
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela
Mihaela
7 iulie 2014 2:37 pm

Chiar ati sarbatorit 6 luni de apatare cu un tort ?

In brate la mami
In brate la mami
29 august 2014 11:05 am

Da 🙂

Cumpără cursuri “Școala de părințeală”